Incertitudine pentru Educaţie

Incertitudine pentru Educaţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Nu am înţeles clar dacă vom beneficia sau nu de mărirea salariilor, din primele declaraţii făcute de premierul Boc. Pe de o parte acesta spune că salariile la bugetari vor fi mărite cu numai 5 la sută, iar apoi a precizat ceva destul de vag de salarizarea profesorilor după criterii de performanţe.

Nu am înţeles. Aşteptăm întâlnirea de luni cu Guvernul să ne lămurim. Aşteptăm să ni se comunice ceva oficial”, ne-a declarat ieri liderul gălăţean al Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), Constantin Ciosu (foto).

Ciosu susţine că şi bugetul se scaldă în apele incertitudinii: „S-a spus că se dă 6 la sută din PIB, dar numai 5 la sută sunt de la bugetul de stat, restul sunt venituri proprii şi finanţări din proiecte europene. „Noi avem experienţa anilor trecuţi când s-a dat 6 la sută, dar am avut o serie de rectificări negative, pe motiv că banii nu au fost cheltuiţi.

E aici şi o problemă de management defectuos al ministerului. Sau mai există posibilitatea ca transferurile să se fi făcut numai pe hârtie, iar guvernanţii să se fi înţeles în acest sens cu cei de la minister şi banii să nu fi fost viraţi, de fapt. Cine mai poate verifica?”, a mai precizat Constantin Ciosu. 

Deşi se vorbeşte tot mai acut de criza economică ce-şi ascute pe zi ce trece colţii, de reduceri de sporuri şi de măriri de salarii menite să acopere rata inflaţiei, profesorii speră în continuare că guvernanţii le vor da ceea ce le-au promis şi votat printr-o lege declarată oficial valabilă de Curtea Constituţională.

Citit 1026 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.