Pubele goale, gunoaie pe jos
Foto: Foto: Sorin Pană

Pubele goale, gunoaie pe jos
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Atât elevii Şcolii Nr.26, cât şi locatarii blocurilor din apropiere sunt nevoiţi să aibă în faţa ochilor, în fiecare zi, gunoaie aruncate pe lângă gardul instituţiei sau lângă pubelele de colectare selectivă. După cum ne-au spus oamenii, Ecosal îşi face treaba, aşa că singurii vinovaţi sunt cei care aruncă deşeurile unde le vine mai uşor. „Săptămâna trecută, autorităţile locale m-au asigurat că se va rezolva problema amplasării acestor pubele. Ei au făcut toate demersurile necesare şi aşteptăm. Aici cred că e vina celor care vin din afară, a oamenilor sărmani care răscolesc printre tomberoane şi împrăştie gunoaiele”, ne-a spus Nicoleta Maimon, directoarea Şcolii Nr.26 (Ion Creangă).

„Oamenii nu sunt civilizaţi”

Locatarii din împrejurimi dau vina pe vecinii lor. Aceştia spun că ar aceste pubele ar trebui păzite şi amendaţi cei care aruncă pe alături. „Oamenii nu sunt civilizaţi, acesta este tristul adevăr. Aruncă unde le vine mai uşor, adică pe jos şi de aceea străduţa asta arată jalnic. Pe cei de la Ecosal îi văd că vin, săracii, cu noaptea-n cap şi curăţă, ba chiar iau şi ce e pe jos cu mâna lor. Dar apoi, în timpul zilei iar se adună. Vremea se va încălzi şi ne vom îmbolnăvi din cauza mizeriei. Şi noi, şi copiii care învaţă în şcoală”, ni s-a plâns doamna Racoveanu, care locuieşte în blocul de lângă şcoală.

La fel ne-a spus şi Paula care susţine că pentru lipsa celor şapte ani de-acasă a unor persoane plătesc toţi: „Am văzut, de multe ori, pubelele colorate goale şi multe gunoaie pe jos. Doar oamenii sunt vinovaţi aici. Dacă ar fi fost pline, aş mai înţelege, dar aşa, ele chiar erau goale. Sunt tot felul de lădiţe, de cutii pe lângă ele. E drept, orificiul prin care introducem deşeurile ar trebui să fie un pic mai mare, să poată intra cu uşurinţă cutiile mai mari. Dar nu doar din această cauză sunt gunoaie pe strada noastră. Lumea aruncă pe unde apucă”, a spus aceasta.

 

Citit 1367 ori Ultima modificare Joi, 22 Martie 2012 22:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.