Creşte numărul persoanelor cu răceli de la o săptămână la alta

Creşte numărul persoanelor cu răceli de la o săptămână la alta
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ciuda încălzirii constante şi simţitoare a vremii din ultimele săptămâni, numărul gălăţenilor care au venit la cabinetul medicului de familie cu viroze în diferite stadii este din ce în ce mai mare. Astfel, dacă în săptămâna 5 – 11 martie 2459 de persoane au fost diagnosticate cu infecţii respiratorii acute, în intervalul 12 – 18 martie numărul cazurilor a crescut la 2779. Aproximativ 100 dintre aceşti pacienţi au avut nevoie de spitalizare, pentru tratament intensiv şi sub supraveghere medicală. Grupa de vârstă cea mai afectată rămâne, în continuare, categoria 5 – 14 ani.

Creştere simţitoare a pneumoniilor

De la o săptămână la alta, numărul cazurilor de pneumonie a sărit de la 323 la 454. Aproape 150 dintre aceşti pacienţi au fost spitalizaţi, din cauza severităţii afecţiunilor. Copiii mici, cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani, sunt cei mai predispuşi în a se îmbolnăvi de pneumonie.

„Variaţiile bruşte de temperatură şi trecerea prea bruscă de la frig la căldură, reprezintă factori favorizanţi pentru dezvoltarea acestui tip de afecţiuni. Explicaţia consistă în faptul că organismul nostru nu are timp să se adapteze acestor variaţii termice rapide”, ne-a explicat directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Citit 1174 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.