Incredibil, dar adevărat: Plata unui impozit poate dura mai bine de două ore!
Foto: Bogdan Codrescu

Incredibil, dar adevărat: Plata unui impozit poate dura mai bine de două ore!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Supărat pe casierele Direcţiei de Impozite, taxe şi alte venituri, care nu au vrut să-i încaseze impozitul aferent unei locuinţe pe motiv că ar avea de achitat mai întâi o amendă, un gălăţean s-a decis să le umple funcţionarelor atât timpul de lucru, cât şi partea din vistierie dedicată monedelor. Lucian s-a hotărât ieri să pună capăt disputelor cu casierele şi a mers să-şi plătească amenda, în valoare de 360 de lei. Dar nu oricum, ci înarmat cu cinci săculeţi plini cu monede de 1 şi 5 bani!

"Când am vrut să plătesc impozitul pentru o locuinţă proaspăt achiziţionată, mi s-a spus că figurez cu o datorie neplătită de la altă adresă. Le-am spus că nu are nicio legătură, este adresa părinţilor mei, acum era vorba despre o altă adresă. N-au înţeles! Atunci le-am cerut să înscrie apartamentul pe numele soţiei, nici aşa nu au vrut, spunând că trebuie trecuţi ambii soţi. Nu ştiu ce să mai înţeleg. Legile astea ale statului sunt făcute aiurea", spune, supărat, Lucian.

Deşi îi înţelege supărarea, şefa Direcţiei de Impozite şi Taxe Galaţi, Adriana Enache, spune că subalternii ei au respectat întocmai legea. "Domnul trebuie să înţeleagă că în contract trebuie trecuţi ambii soţi, nu se poate doar unul, aşa prevede legea, şi mai trebuie să înţeleagă că legislaţia în vigoare precede ordinea stingerii datoriilor persoanelor fizice. Nu eu am făcut legea, au fost nenumărate supărări pe aceeaşi cauză, n-am ce să fac", spune Adriana Enache. Deşi nu a lăsat să se vadă, casiera a ieşit cea mai "şifonată" din această poveste. A numărat banii preţ de mai bine de două ceasuri, asistată, evident, de Lucian. "N-am de ce să fiu supărată, vom sta împreună aici până diseară, dacă este nevoie", ne-a declarat casiera cu un zâmbet care nu prea era al ei.

Deşi spun că îi înţeleg pe oamenii nemulţumiţi, autorităţile locale sunt mai degrabă mulţumite de aceste constrângeri prevăzute de legislaţia în vigoare. În felul acesta, nu-i aşa?, încasările cresc.

 

 

Citit 3813 ori Ultima modificare Marți, 27 Martie 2012 23:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.