Fiţi atenţi ca mielul să nu latre!

Fiţi atenţi ca mielul să nu latre!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) le recomandă consumatorilor să fie foarte atenţi la cumpărăturile pentru masa de Paşti, în special atunci când cumpără carne de miel. Deşi în această săptămână nu vom găsi carne de miel în magazine, vânzătorii ne-au anunţat deja că se anunţă a fi scumpă şi anul acesta. „Achiziţionarea cărnii de miel trebuie să se facă doar din locurile special amenajate şi nu de la colţul străzii sau din alte părţi neautorizate, chiar dacă e mai ieftină”, explică dr. Lenuţa Ichim, directorul executiv al DSVSA. Conform datelor furnizate de aceasta, abatorul avizat cu numărul de autorizaţie 328, este SC Livada Serbăneşti SRL din comuna Lieşti, iar cele patru puncte de tăiere sunt: SC Cominex SRL din Comuna Cudalbi, PF Bogatu Viorel din comuna Corod, SC Mondiala SRL din Vânători şi SC Argoindustriala SRL din Folteşti. De asemenea, mieii vii se pot cumpăra din pieţele din Tecuci şi Tudor Vladimirescu.

Căutaţi ştampila rotundă sau ovală

Tot directorul executiv al instituţiei a mai precizat că ceea ce ar trebui să le ridice un semn de întrebare consumatorilor este lipsa mărcii de sănătate (ştampila) aplicate de DSVSA, care poate fi de formă rotundă sau ovală. „Acesta este primul aspect la care trebuie să se uite clienţii. Carcasa trebuie să aibă aplicate aceste mărci. De asemenea, modificările organoleptice arată şi ele dacă e ceva în neregulă”, explică aceasta.

Citit 1717 ori Ultima modificare Joi, 05 Aprilie 2012 10:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.