Vezi aici ce salarii se câştigă în Sănătatea gălăţeană!

Vezi aici ce salarii se câştigă în Sănătatea gălăţeană!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Salariile personalului medical gălăţean nu se ridică la nivelul celor din ţările europene dezvoltate, cum ar fi Franţa sau Marea Britanie, dar există şi medici cărora munca le este este răsplătită, cu timpul. Chiar dacă rezidenţii câştigă în continuare prea puţini bani faţă de cât le-ar trebui ca să îşi asigure o educaţie medicală la standarde ridicate, medicii cu experienţă şi, de regulă, cu funcţii de conducere, pot ajunge să câştige şi peste 10.000 de lei lunar. Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi publică lunar date legate de schema de personal (care include, în acest moment, 1623 de angajaţi) şi de salariile acestora. Informaţiile publicate nu cuprind numele angajaţilor, ci doar funcţiile şi salariile nete ale acestora.

Între 1.000 şi 10.000 de lei pentru un medic

Cel mai mare salariu din Spitalul Clinic de Urgenţă îl are un medic din Serviciul de Medicină Legală, care a primit, în luna februarie, 10.747 de lei, potrivit informării instituţiei. Lefurile celorlalţi trei medici de la Legală sunt de 9.317 lei, 9.254 lei şi 8.572 lei. Nu la fel de bine stau chirurgii sau medicii cu diverse specialităţi cum ar fi: cardiologie, endocrinologie, medicină de urgenţă, gastroenterologie. Spre exemplu, suma maximă netă de pe fluturaşul de salariu al unui medic primar cardiolog depăşeşte cu puţin jumătate din cea pe care o primeşte un medic legist, ajungând doar la 4690 lei.

Salariul unui chirurg toracic, pe luna februarie, a variat între 4196 de lei pentru un medic specialist şi 5960 de lei pentru un medic primar. Cea mai mare leafă pe care a primit-o un chirurg de chirurgie generală  la Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi a fost de 4.012. Venitul salarial maxim pe care îl primeşte un neurochirurg se ridică la 4.920 de lei, în ciuda dificultăţii specializării. Medicii primari otorinolaringologi primesc între 2.368 lei şi 4.130 lei, în timp ce medicii oftalmologi au între 1.933 lei şi 2.678 lei. În comparaţie cu colegii din alte state europene, bine plătiţi nu sunt nici medicii ortopezi. Cel mai mic salariu al unui medic ortoped este de 2.140 lei, iar cel mai mare nu depăşeşte 3.437 lei. Cel mai mare salariu al unui medic primar din Unitatea de Primiri Urgenţe este de 6.836 lei.

Mulţi dintre medicii rezidenţi au salarii prea mici pentru a duce o viaţă decentă şi pentru a acoperi, în acelaşi timp, costurile unei educaţii medicale solide. Peste trei sferturi dintre rezidenţi primesc cu puţin peste 1.000 lei pe lună. Promovarea în anii superiori de rezidenţiat îi aduce medicului şi o mărire salarială. Astfel, cei mai mulţi dintre rezidenţii din anul II primesc mai salarii care depăşesc pragul de 1.000 de lei, dar nu ajung la 1.700 de lei. În anul III, salariile rezidenţilor sunt similare cu cele din anul II. Doar doi rezidenţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi primesc 1.711 şi 1731 lei lunar.

Asistenţii primesc între 800 şi 4.100 lei

Ca şi în cazul medicilor, asistenţii de la Medicină Legală câştigă mai bine decât colegii lor din alte servicii ale spitalului. Astfel, salariul unui asistent medical debutant porneşte de la 2.000 de lei, iar cel al unui asistent principal de la 3.143 lei. Cel mai bine plătit asistent de la Legală a primit, în luna februarie, un salariu de 4.187 lei, de două ori mai mult decât al unuia dintre medicii de gastroenterologie. Un asistent medical din Unitatea de Primiri Urgenţe ia un salariu mai mic de 1.000 lei, în vreme un asistent primar poate lua şi 2.400 lei lunar. La Terapie Intensivă, cel mai bine plătit asistent medical primar primeşte 2.656 lei. Mai slab plătite sunt asistente din secţii cum ar fi Neurochirurgia. În acest serviciu, un asistent debutant a primit în februarie 783 lei, iar unul principal maxim 1.746 lei

Salariile conducerii

Potrivit datelor publicate de spital, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Călina Lazarovici, a primit, în luna februarie, un salariu de 6646 lei, în vreme ce directorul medical prof. dr. Dorel Firescu a avut 5.881 lei. Mult mai mică fost leafa directorului de îngrijiri, Viorica Domniţeanu, care este asistent medical principal şi care a primit doar 3.100 de lei. La polul opus se află directoarea economică a spitalului, Alina Dobrea, al cărei salariu care a luat, potrivit datelor publicate de spital, 7236 lei.

Medicii care îşi practică meseria în cabinete, secţii de spital sau săli de operaţie îşi mai pot rotunji veniturile şi în funcţie de "recunoştinţa" pacienţilor pe care îi tratează şi care este legală doar până la un punct. Cabinetele particulare sunt o altă sursă de venit pentru mai mult de o treime dintre medici.

 

Citit 16447 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Aprilie 2012 19:21

13 comentarii

 • postat de alexandru
  Sâmbătă, 16 Iunie 2012 17:03
  multa incompetenta , prostie ,aroganta in spitalul jud, galati pe toate nivelele incepand cu lazarovici ,dobrea care ar trebui inlocuita cu un soft performant si s-ar face econoimie la niste fonduri pt. investitiile spitalului -plange curtea aia interioara ,apoui la med. legala ar fi nevoie de o reglementare salariala ,mai faceti si investitii tovarasi in spital..............
  0
  0
  Raportează
 • postat de anonim
  Miercuri, 04 Aprilie 2012 20:57
  ...si astea sunt salariile fara cei 25 % si fara shpaga, salariile bugetarilor din Romania, carora le plange toata lumea de mila. Dar ceilalti care muncesc la privat pe salarii de 2 lei si care trebuie sa plateasca tot daca ajung prin spitale, inclusiv shpaga pt o injectie facuta, lor cine le mai plange de mila?
  0
  0
  Raportează
 • postat de dan
  Miercuri, 04 Aprilie 2012 19:05
  De ce nu publicati si salariile magistratilor galateni? Daca la medic te duci cu o spaga de cateva sute de lei, in justitie cam ce spagi (de mii si zeci de mii de euro) se invart? In alta ordine de idei, daca facem un exercitiu de imaginatie, cati magistrati ar putea lucra in meseria lor in Germania de exemplu si cati medici in aceeasi tara si tot in meseria lor? Aveti curajul si publicati si relatiile de cumetrie din justitia cu cai de lemn din Galati si nu numai din Galati, pentru ca aceasta casta superprivilegiata de incompetenti si corupti si-a adus din plin obolul la pozitionarea tarii in toate sondajele europene.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Terri
  Miercuri, 04 Aprilie 2012 18:18
  Sunteti vai s-amar ....
  E jale..in domeniul medical..e jale in orice domeniu.la romanika.
  Eu ,,ca RN. fac aproape 6000 USD pe luna ..bani in mana....dar nu , nu la romanika..hehehe
  Voi acolo abia mai existati ...totul e deja sub limita existentei pentru marea majoritate . Si Galatiul a ajuns deprimant . Zona defavorizata sau calamitata ..asa arata oricum. La mai mare ..Aveti grija de primar ..tineti-i lumanarea aprinsa ..ca nu mai are mult..hodorogul ala nesimtit.
  0
  0
  Raportează
 • postat de claudia
  Miercuri, 04 Aprilie 2012 17:35
  Ce fel de sistem este acesta în care funcţionează un sistem medical de fapt supradimensionat. A se vedea ce face de fapt o asistentă în Europa , şi ce face la noi unde există o multime de infirmiere , femei de serviciu et.c. In afară asistenta face şi munmca de infirmieră iar medicii fac serviciile asistentelor . De aceea au salarii at't de mari. Aici bolnavii sunt jefuuiţi de la intrarea în spital de catre toti angajaţii. Până şi liftiera face mofturi. În ceea ce priveşte salariile asiastentelor de la medicină legală sunt ilegal de mari pentru studiile lor . Unde este sistemul de valori bazat pe proverbul,,Ai carte , ai parte,,. ?La medicină legală salariile ar trebui date şi în funcţie de complexitatea serviciilor efectuate şi de gradul de periculozitate la care se expun. Nu în funcţie de taxele destul de mari pentru un popor atât de sarac.Este posibil ca o asistentă să depăşească în salariu un medic primar ,un profesor indiferent de nivelul la care predă , sa aiba un salariu aproape egal cu al Preşedintelui?
  Vai de tine saracă ţară!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de SAGETATORULALB
  Miercuri, 04 Aprilie 2012 17:28
  Sunt tatal unei fetite care la varsta de doi ani si noua luni a fost diagnosticata cu ,,TUMOARE IN MADUVA SPINARII,,.....acum are trei ani si zece luni .,,NOROCUL,,nostru a fost ca suntem stabiliti de zece ani in SPANIA.Atat operatia cat si tratamentul in sectia de oncologie intrun spital de referinta nationala nu ma costat nici un banut ...........asta bineinteles ca numi alina suferinta cu nimic ci doar imi lipseste grija pe care as fi avuto daca as fi fost in ROMANIA...........ACEEA DEA AVEA TOT TIMPUL UN BAN IN BUZUNAR ,SPECIAL ,PENTRU ASISTENTE ,MEDICI ,MEDICAMENTE ETC.Pentru ca asa este la noi in ROMANIA .SA SPERAM CA INTRO ZI LUCRURILE SE VOR SCHIMBA SI VOM FI TRATATI ASA CUM TREBUIE TRATAT UN PACIENT ......FIE CA SIA PLATIT SAU NU ASIGURAREA MEDICALA .
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marian
  Miercuri, 04 Aprilie 2012 13:31
  Mai multe detalii despre spitalul sin Tecuci daca accesezi: http://www.protecuci.ro/presa-locala-nationala/achizitie-de-marca-la-spitalul-din-tecuci.html
  0
  0
  Raportează
 • postat de ella
  Miercuri, 04 Aprilie 2012 13:26
  Vezi o doctorita oncoloaga din Galati care are cam 25 ,30 de milioane vechi pe zi,cu toate ca acei pacienti a doua zi pot muri.Asa ca sa nu mai plingem de mila acestor medici.Sa ne plingem de mila noastra ca daca ne inbolnavim si nu avem bani,murim cu zile.Degeaba platim bani la stat toata viata,ca atunci cind ai nevoie sa apelezi la serviciile de sanatate,tot la particular trebuie sa apelezi.Concluzia:platim ca sa aiba de unde fura smecherii gen DUTA.
  0
  1
  Raportează
 • postat de culi
  Miercuri, 04 Aprilie 2012 12:43
  Da asa este ,diferenta f mare de salarii dar in tarile amintite toti platesc (care muncesc) impozit ,NU S-E FURA ,nu s-e cumpara aparatura medicala si o tine in beci,nu s-e fac furtisaguri cu mancarea bolnavilor, Si mai nou medicii nu pensioneaza oameni sanatosi asa cum s-a intamplat la Sibiu,Botosani si peste tot in tara.
  Asadar mult succes VA MERITATI SOARTA
  0
  0
  Raportează
 • postat de galatean
  Miercuri, 04 Aprilie 2012 11:26
  Un medic chirurg specialist, in Franta, castiga 5000 de euro/zi brut. Nu am gresit nici un 0. Chiar si unul roman. Dar tot nu sunt de acord cu "atentiile" din Romania. E ingrozitor sa nu ai sau tot ce ai strans sa ii dai "la negru", in timp ce tu ai platit impozite.
  0
  0
  Raportează
 • postat de rodica
  Miercuri, 04 Aprilie 2012 10:45
  Recunostinta este legala,echivalentul a cel putin un salariu net, brut, nu mai conteaza.
  Deci concluzia:
  in Romania trebuie sa fi recunoscator medicului care te opereaza, asistentelor care-ti fac injectia,asistentelor care-ti schimba pansamentul, infirmierelor ca sa-ti dea plosca sau sa-ti schimbe asternutul,basca mai si cumperi absolut totul(vata,manusi chirurgicale,capse,seringi cate 10 din fiecare,spirt,medicamente,etc);
  Asta nu inseamna ca ei castiga mai putin decat in UE,castiga poate chiar mai bine,ma refer in unele sectii,
  Noi oamenii amarati , care trebuie sa ,,treaca" prin spital , cu salariul minim pe economie,sau pe aproape, de ce nu ne este nimeni recunoscatori pt faptul ca muncim ca sa ne luam salariile, ca sa avem din ce trai?
  Dar trebuie sa fim recunoscatori, ca sa traim.....
  0
  0
  Raportează
 • postat de negonic
  Miercuri, 04 Aprilie 2012 07:50
  Unde ,sau care este punctul pana la care ,,recunostinta '' este legala ?Asta ,sa stim si noi pancientii ,pentru a nu deveni delicventi atunci cand suntem trimisi acasa pentru a ne intoarce la spital ,, pregatiti'' pentru operatie .
  0
  0
  Raportează
 • postat de doru
  Miercuri, 04 Aprilie 2012 07:47
  VENITUL LUNAR NET al unui medic din sistemul de sanatate al statului ,salariu si spaga din spital, plus orele platite in clinicile private, depaseste cu mult salariul,atentie,SALARIUL multor adevarati medici specialisti din multe tari bine dezvoltate ale UE. Salariul si spaga din spital sunt doar pentru 2-3 ore zilnic,adevarata activitate a medicilor fiind in clinicele private,unde ,de multe ori pacientii sunt indrumati.Greul in spitale il duc medicii tineri ,bine pregatiti,fara relatii,care neputand patrunde in adevaratele feude create in sistem,de multe ori aleg spitalele din afara tarii.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.