Au venit biletele de tratament la Casa de Pensii

Au venit biletele de tratament la Casa de Pensii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, începând cu ora 7,00, la Galaţi şi Tecuci se distribuie biletele de tratament în staţiuni balneo-climaterice destinate pensionarilor şi altor categorii de asiguraţi şi aferente trimestrului I din 2009. Spre deosebire de alţi ani, oferta din 2009 este deocamdată mult mai modestă.

Este vorba, potrivit directoarei executive a Casei Judeţene de Pensii şi alte drepturi de Asigurări Sociale, Georgeta Modiga (foto), de 218 bilete (faţă de 608 în primul trimestru al anului trecut - n.a.) în bazele de tratament aparţinând Ministerului Muncii, împărţite după cum urmează: 174 pentru Galaţi - din care 131 pentru afecţiuni reumatismale, 4 pentru afecţiuni cardiovasculare şi 39 pentru afecţiuni reumatismal-ginecologice -   şi 44 pentru Tecuci – 26 pentru afecţiuni reumatismale şi 18 pentru boli reumatismal-ginecologice.

Staţiunile în care sunt disponibile aceste locuri sunt: Lacu Sărat, Nicolina (Iaşi), Pucioasa, Sărata Monteoru şi Geoagiu Băi. „Cele mai multe cereri anticipăm că vor fi pentru Lacu Sărat, fiindcă deja am fost întrebaţi când vin biletele pentru această staţiune şi, din experienţa anilor trecuţi, a reieşit că există cerere în această perioadă a anului pentru Lacu Sărat, a precizat Georgeta Modiga. De aceea, noi am şi cerut o suplimentare de 25 de locuri, pe lângă cele 121 deja existente, pentru această staţiune, pentru a încerca să-i mulţumim pe cei mai mulţi dintre solicitanţi.”

În 9 februarie – prima serie

Seriile de plecare sunt următoarele: 9 februarie, 27 februarie şi 17 martie, pentru prima serie eliberându-se astăzi şi biletul dacă beneficiarul prezintă toate documentele.

Preţul s-a schimbat, fiind de 1.439 de lei pentru categoria trei stele, respectiv de 1.385 de lei pentru categoria două stele.

Deocamdată, nu au sosit bilete gratuite, pentru beneficiarii de legi speciale care au dreptul la ele: „Nu am primit precizări vizavi de această categorie, sperăm ca biletele gratuite să sosească totuşi, măcar pentru trimestrele următoare, a declarat directoarea CJPAS. Menţionez că nu au fost încheiate şi contracte cu furnizorii de servicii privaţi. Aşteptăm votarea bugetului asigurărilor de stat pe 2009 şi apoi sperăm ca aceste contracte să se încheie, pentru a primi bilete. Evident, vom ţine publicul la curent cu toate informaţiile, pe măsură ce apar”.  

Explicaţie foto: Directoarea CJPAS Galaţi a cerut deja o suplimentare de locuri pentru Lacu Sărat

Citit 2320 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.