Viza „P.G.” pentru pescari, de zece ori mai scumpă

Viza „P.G.” pentru pescari, de zece ori mai scumpă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De la 15 februarie a.c., avizele pentru desfăşurarea activităţilor de pescuit industrial şi sportiv organizate în apele de frontieră, în apele maritime interioare şi în marea teritorială se pot obţine numai după ce persoanele interesate plătesc la „Finanţe” o taxă de 50 de lei. Până acum se plăteau doar cinci lei.

Celor ce n-au înţeles din prima despre ce taxă e vorba le spunem, mai pe înţeles, mai ales pescarilor sportivi, că e vorba de acea taxă ce trebuie plătită la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (trezorerie) pentru viza (cunoscută sub denumirea „P.G.”) care se pune anual pe permisele de pescuit sportiv şi industrial.

Pentru cei care încă nu ştiu, le transmitem că „înzecirea” cuantumului birului amintit s-a făcut prin Ordonanţa nr.4/2009 (publicată în Monitorul Oficial al României din data de 31 ianuarie a.c.), care modifică Ordonanţa 128/2000, referitoare la stabilirea unor astfel de taxe.

Iată, că, dintr-un foc, Guvernul României şi-a dovedit din plin „potenţele” în domeniul financiar. Evident, nu vă spune/nu ne spune nimeni de ce taxa cu pricina trebuia mărită  chiar de zece ori.

Aşadar, undiţarilor care încă mai aveau iluzia că pescuitul sportiv-recreativ  e unul uşor accesibil din punct de vedere pecuniar, le recomandăm să revină cu picioarele pe pământ. Le sugerăm, în acelaşi timp, să încerce să obţină viza respectivă până la data de 15 februarie a.c. pentru a plăti doar cei cinci lei, suma pe  care o achitau până acum.

De la 15 februarie vor plăti  50 de lei dacă doresc să obţină acea viză în regim normal, adică în 15 zile, pentru că dacă vor la urgenţă, în două zile, vor plăti 100 de lei.

Dacă tot vorbim de astfel de biruri, le reamintim pescarilor sportivi gălăţeni, membri ai A.J.V.P.S. Galaţi, că în acest an cotizaţia anuală pentru pescuitul sportiv e de 62 de lei pentru persoanele cu vârsta de până la 62 de ani   şi de 31 de lei pentru persoanele care depăşesc această vârstă.

Iată, deci, că taxa pentru viza „P.G.” aproape că a ajuns în cuantum cotizaţia de pescuit sportiv. Ce-o mai fi de acum încolo nu se ştie!…

Citit 2643 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.