Ajutaţi-l pe Cosmin să păşească spre viitor!

Ajutaţi-l pe Cosmin să păşească spre viitor!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cosmin Dudu are 26 de ani şi este un tânăr cu un suflet mare, cu multe aspiraţii, cu vise şi ambiţii. Din păcate, problemele de sănătate pe care le are încă de la naştere au făcut ca toată viaţa lui să fie o luptă continuă şi istovitoare cu sine şi cu prejudecăţile celor din jur. I-a fost tare greu să se descurce, chiar dacă s-a bucurat mereu de dragostea şi de ajutorul familiei.

S-a născut prematur, dintr-o sarcină gemelară. Ulterior medicii l-au diagnosticat cu parapareză spastică forte şi cu sechele rămase în urma unei encefalopatii infantile. Mai exact, suferinţa lui Cosmin constă în faptul că se deplasează cu foarte mare greutate, şi fiecare pas pe care îl face este un efort greu de susţinut. Putem doar să ne imaginăm cât de dificil îi este să urce chiar şi câteva trepte rezemându-se de pereţi sau agăţându-se de balustradă.

Are însă o voinţă de fier şi în ciuda situaţiei sale nu acceptă să se lase învins de boală. Continuă să lupte şi de aceea şi-a luat inima în dinţi şi a venit singur la redacţia „Vieţii libere”. Cineva a remarcat chinul ascensiunii sale până la etajul 1 şi a vrut să îl ajute. Demn, a mulţumit şi a adăugat: „Sunt adult, şi mă descurc!”.

Din nefericire pentru el, oricâtă ambiţie ar avea şi oricât de mult şi-ar dori să îşi găsească un loc de muncă şi să reuşească în viaţă pe cont propriu, deficienţa îi retează aripile, la fiecare nouă încercare. Dar, ceea ce este foarte important, nu se lasă copleşit de neşansa sa.

Părinţii au făcut, mereu, tot ce le-a stat în putinţă pentru a-l ajuta. Astfel, Cosmin a suferit, în copilărie, trei intervenţii chirurgicale şi ulterior a mers, împreună cu familia, în mai multe staţiuni de recuperare din ţară. Rezultatele nu au fost, însă, satisfăcătoare, aşa că el nu poate, încă, să păşească normal spre viitorul care îl aşteaptă.  Are însă o inteligenţă care poate fi pusă în valoare.

Acum, i s-a ivit o nouă şansă. Este vorba despre o intervenţie chirurgicală care ar urma să fie efectuată în Republica Moldova, pe data de 15 mai. Se pare că, în ţară, operaţia nu este posibilă, aşa că ultima speranţă a lui Cosmin rămâne deplasarea la Chişinău. 

Singura problema este că, în prezent, părinţii lui Cosmin sunt pensionari şi nu pot acoperi costul intervenţiei - 1.850 de euro. Pentru gălăţenii cu stare, dar mai ales cu suflet mare, e o sumă destul de mică, chiar şi pe timp de criză. În plus, mama lui Cosmin ne-a spus că, dacă cineva ar fi de acord să ajute cu această sumă, familia se va strădui să găsească banii necesari deplasării şi cazării, pe durata intervenţiei chirurgicale. Totul pentru Cosmin!

Nu uitaţi că orice ajutor contează! Dacă, în ciuda crizei, mai găsiţi în inimile dumneavoastră puterea de a ajuta un tânăr care vrea cu orice preţ să păşească mândru pe drumul vieţii, o puteţi face donând, atât cât vă permiteţi, în conturile deschise, pentru Cosmin, la Raiffeisen Bank:

RO11RZBR0000060011349001(RON)

RO15RZBR0000060011349026(USD)

RO96RZBR0000060011349023(EUR)

Pentru informaţii suplimentare, o puteţi contacta direct pe mama lui Cosmin, d-na Miea Dudu, la numărul de telefon 0741033267.

Citit 1151 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.