Şoferii din Galaţi fac slalom printre utilaje pe strada Nicolae Bălceascu
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Şoferii din Galaţi fac slalom printre utilaje pe strada Nicolae Bălceascu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Jale mare pe strada Nicolae Bălcescu, de când cu lucrările de modernizare a trotuarelor şi a carosabilului! La orele de vârf este o adevărată aventură să ajungi din strada Gării spre Centru din cauza denivelărilor şi a aglomeraţiei de utilaje pe metrul pătrat. Pe de o parte, un grup de muncitori schimbă bordurile, iar pe de alta utilajele de frezare trag tare să ţină pasul.

Primii au nevoie de grămezi mari de ciment cu balast pentru fixarea bordurilor noi, grămezi care sunt puse pe carosabil, în vreme ce utilajele lasă materialul rezultat din frezare - ghiciţi unde - tot pe carosabil. În tot acest timp mai multe excavatoare mici se chinuiesc în grabă să strângă "mizeria".

Pentru că lucrările se desfăşoară ziua în amiaza mare, de multe ori traficul este complet strangulat. „Vai de capul nostru, la ore de vârf facem un sfert de oră de la Facultatea de Ştiinţe Economice până în Centru. Este bătaie de joc, măcar de-o închideau naibii şi ne trimiteau pe alte trasee. Aşa terminau şi ei mai repede lucrarea şi nu ne mâncau nervii”, ne-a spus un şofer de maxitaxi, care şi-a pus mâinile în cap când i-am spus mai are de îndurat cel puţin două luni deoarece lucrările vor fi gata abia la sfârşitul lunii iunie.

Reprezentanţii Primăriei spun că decizia de a nu devia traficul a aparţinut constructorului, care are avizul Comisiei pentru Siguranţa Circulaţiei. Aşadar, până la sfârşitul lunii iunie, şoferii trebuie să treacă prin ceea ce a mai rămas după frezarea asfaltului. Să mai spunem că lucrarea de pe Bălcescu a început în urmă cu aproape două săptămâni.

Mai întâi a fost înlocuită o conductă a celor de la Electrocentrale, după care a urmat o traversare cu o conductă de apă rece. Acum sunt în plină desfăşurare lucrările de modernizare, care includ şi refacerea trotuarelor. Municipalitatea a alocat pentru această lucrare 1,7 milioane de lei. Lucrările sunt executate de SC Vega '93 Galaţi.

Citit 1487 ori Ultima modificare Vineri, 11 Mai 2012 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.