Coşurile de gunoi, răpuse de teribilismul băieţilor buni din cartiere
Foto: foto: Bogdan Nistor

Coşurile de gunoi, răpuse de teribilismul băieţilor buni din cartiere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Zeci de pubele stradale din oraş au devenit de ceva vreme ţinta băieţilor de cartier * Cei mai mulţi le distrug din teribilism, dar sunt şi unii cu mintea destul de bolnavă care-şi varsă nervii pe ele *

Aproape sigur, în toate cartierele găsim măcar un coş de gunoi doborât la pământ sau măcar unul topit din neglijenţa unui fumător care nu a găsit alt loc de aruncat mucul aprins de ţigară. Cei de la Ecosal - societatea care administrează aceste coşuri - spun că au ieşit din iarnă cu un minus de aproape 50 de bucăţi. "A trebuit să înlocuim ceea ce unii cu mintea uşor bolnavă sau alţii cu nivelul de civilizaţie scăzut au crezut că este bine să facă. Nu avem ce face, trebuie să pornim de la această problemă: civilizaţia", spune directorul Ecosal, Ion Ionescu. Şi uite aşa, autorităţile trebuie să scoată din buget - adică, din bani publici - câteva mii de lei bune pentru a le înlocui. Poliţia Locală spune că până acum nu a prea primit reclamaţii de la populaţie. "Am prins noi vreo 10 astfel de indivizi şi i-am dat pe mâna poliţiştilor, pentru că aici vorbim de distrugerea bunurilor publice, care este infracţiune", spune şeful Poliţiei Locale, Cristian Gâscă.

Coşurile, pe post de săniuţe!

Teribilismul unora a fost însă la graniţa cu nesimţirea: "Am găsit chiar doi tipi care smulseseră astă iarnă aceste coşuri şi le foloseau pe post de săniuţe pe dealurile de la intrarea în oraş. Erau atât de miraţi când le-am spus că au comis o infracţiune încât ne-au întrebat <<dar ce, nu avem voie?>>", mai spune Cristian Gâscă. Soluţii prea ieftine nu sunt la îndemâna autorităţilor. "Ar fi varianta să le facem din tablă inoxidabilă, dar sunt foarte scumpe şi sigur ar fi ţinta colecţionarilor de fier vechi, aşa că, deocamdată, trebuie să încercăm să-i civilizăm pe oameni", a ţinut să precizeze Ion Ionescu. Mai nou, în vizorul căutătorilor de fier vechi au intrat şi pubelele noi din programul de colectare selectivă. De multe ori, ei le răstoarnă pentru a lua tot ce s-a depozitat în ele. "Nu ştiu, eu personal, aş interzice colectarea deşeurilor în oraş... Să se mute în afara lui, astfel încât să putem pune şi noi filtre la ieşirea din oraş. Aşa îi putem prinde mai uşor pe aceşti indivizi", a mai precizat Cristian Gâscă.

Citit 1777 ori Ultima modificare Vineri, 11 Mai 2012 00:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.