Urgenţele majore, internate automat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru evitarea situaţiilor de genul celei de la Slatina sau Satu Mare, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat că va emite un ordin prin care toţi pacienţii încadraţi la cod roşu de urgenţă vor fi automat internaţi în spital. Conform Protocolului naţional de triaj al pacienţilor în caz de urgenţă, aprobat recent, prioritatea consultării trebuie să revină întotdeauna persoanelor aflate în starea cea mai gravă.

Ministrul a adăugat că se va face şi o instruire cu toţi şefii de unităţi primiri urgenţe (UPU) din ţară astfel încât să se înţeleagă menirea actului normativ privind triajul pacienţilor şi clasificarea urgenţelor pe codul culorilor.

Ion Bazac mai are în vedere şi reducerea numărului de ore pe care medicii de gardă le petrec în spitale: "Mă voi consulta cu directorii de spital cărora le voi propune să reducem garda la 12 ore".

Se pune totuşi întrebarea dacă măsura este oportună acolo unde există deficit acut de medici. Să nu uităm că zilele trecute o femeie a murit la naştere deoarece după treizeci de ore de gardă, în mod absolut justificat, unicul medic obstetrician a plecat acasă. Totuşi, conform iniţiativei ministrului ar fi trebuit să plece mult mai repede...

Citit 825 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.