"Crosul Sănătăţii" a atras sute de gălăţeni

"Crosul Sănătăţii" a atras sute de gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Crosul Sănătăţii”, organizat sâmbătă pe Faleza Superioară a Dunării, a adunat şi în acest an sute de competitori. Întrecerea a început puţin după ora 10.00. La linia de start s-au aliniat întâi persoanele cu handicap locomotor. Pe tot parcursul traseului, aceştia au fost încurajaţi de cei aflaţi în trecere pe trotuare.

Câştigător a ieşit Adrian Stase, de 31 de ani, din Galaţi. El este preşedintele Asociaţiei persoanelor cu dizabilităţi „Învingătorii” Galaţi.

A urmat apoi proba destinată fetelor, care s-au strâns în număr mare în dreptul parcului Viva. Câştigătoare a fost o profesoară de 32 de ani, Ana-Maria Petrea. În timpul întrecerii, alergătoarelor li s-a alăturat şi un grup de fete de la atletism, care îşi făceau antrenamentul obişnuit în zonă. Printre câştigătoare s-a aflat şi Dorina Buruiană, de 54 de ani. Femeia este profesor de educaţie fizică şi sport şi ne-a spus că se menţine în formă alergând regulat.

Ultima probă a fost cea a băieţilor, unde s-au aflat şi cei mai mulţi competitori. După o cursă umăr la umăr, învingător a ieşit Ştefan Popa, de 17 ani, practicant al atletismului. Alergătorul senior a fost desemnat Jenică Gheorghiu, de 68 de ani. „Alerg în fiecare dimineaţă, pe Faleză. Am participat la numeroase maratoane de cros montan. În tinereţe am practicat canotajul, obţinând locul patru la Naţionale”, a povestit dânsul.

După cros, distracţia a coborât pe faleza inferioară, acolo unde s-au organizat concursuri de desen pe asfalt şi întreceri de role, biciclete şi trotinete.

„Ca în fiecare an, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, prin Compartimentul Evaluarea şi Promovarea Sănătăţii, organizează “Crosul Sănătăţii”. Prin acest eveniment dorim să dăm un imbold gălăţenilor spre mişcare. Importanţa activităţilor fizice trebuie conştientizată de către oricine, deoarece reprezintă un factor deosebit de important în prevenirea bolilor cardiovasculare”, a explicat directorul DSP Galaţi, dr. Valentin Boldea.

Toţi cei prezenţi au primit şepci, tricouri, vitamine şi diverse alte premii din partea organizatorilor.

Citit 2198 ori Ultima modificare Duminică, 17 Iunie 2012 15:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.