La Metalurgic, elevii vor fi testaţi la citire

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

15 elevi de la Grupul Şcolar Metalurgic vor participa, pe 18 martie, la testele PISA pe anul 2009, domeniul principal al verificării fiind lectura/citirea.  Elevii vor primi o broşură de test cu durata de două ore, conţinând itemi de investigare a competenţelor de citire.

Elevii primesc sarcini de lucru pornind de la o varietate de texte literare şi non-literare, diagrame, tabele, grafice, hărţi etc. De asemenea, vor primi şi un chestionar de mediu socio-educaţional, cu durata de 40-45 de minute. Administrarea instrumentelor de evaluare este complet externă şcolilor, realizată de coordonatori de şcoală formaţi la nivel naţional, pe baza manualului de proceduri specific.

După ultima testare, România în coada clasamentului

După ultima testare  internaţională PISA, care a avut loc în 2006, România se află la coada clasamentului, ocupând locul 47 dintre cele 57 de ţări testate. Bulgaria, Ungaria, Estonia au ocupat locuri mai bune decât noi. De la noi, din Galaţi, au fost testaţi atunci elevii de la Grupul Şcolar de Marină şi de la Liceul din Tudor Vladimirescu.

Au fost verificate cunoştinţele elevilor la chimie, fizică, ştiinţe naturale, economie şi modul în care folosesc aceste cunoştinţe în viaţa de zi cu zi. Rezultatele acestor evaluări, care se realizează la nivel mondial din trei în trei ani, nu sunt prea onorante pentru noi. Concluzia a fost că în şcoala românească predomină teoria, practica nefiind nici pe departe  unul dintre atuurile învăţământului nostru.

Citit 986 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.