Dumitru Nicolae vrea încă 1.000 de apartamente ANL la Galaţi

Dumitru Nicolae vrea încă 1.000 de apartamente ANL la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Una din certitudinile politice ale actualului Guvern este continuarea programului de construcţie de locuinţe, prin Programul ANL, a anunţat primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae (foto), care a participat, recent, la şedinţa Federaţiei Municipiilor din România, întâlnire la care au venit şi reprezentanţii Guvernului.

„În prezent ne pregătim să prezentăm ministrului Blaga amplasamentele pentru următoarele blocuri ANL. Mi-am propus să mai construim la Galaţi încă 1.000 de apartamente ANL, din care pentru 300 am deja proiectul, în Cartierul Dimitrie Cantemir”, a spus primarul.

Potrivit acestuia, s-au identificat amplasamente şi în oraş, însă „nu vor fi făcute publice decât atunci când începem lucrările”, de teama amatorilor de tranzacţii imobiliare mai mult sau mai puţin legale: „află unul şi imediat apar nişte avocaţi care îmi arată că terenul e revendicat, că l-a câştigat în instanţă şi aşa mai departe.

Astfel de situaţii sunt multe la Galaţi, priviţi cazul clădirii din Cuza 43, sau a terenului de la Tirighina. Apare o hârtie datată anterior morţii proprietarului de drept (?!), prin care acesta spune că a vândut casa, apoi începe o acţiune în instanţă la care Primăria nu este chemată.

Când casa e câştigată se vinde o dată, a doua oară şi apoi aflăm de situaţia asta abia când vine să-mi ceară autorizaţie de construcţie şi să mă ameninţe că mă dă în judecată dacă nu îi aprob”.

Aşadar, locurile în care se vor construi viitoarele apartamente ANL rămân, deocamdată, secrete. „Vrem să construim locuinţe pentru închiriere, nu pentru a fi cumpărate cu credit imobiliar”, a mai spus primarul, precizând că solicitările pentru astfel de case se ridică undeva la 4.000.

Cât priveşte posibilitatea vânzării apartamentelor ANL către chiriaşi, Dumitru Nicolae spune că „eu nu sunt adeptul vânzării lor, pentru că şi aşa Primăria are foarte puţine case, iar cererile sunt foarte multe”.

Citit 2510 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.