Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
1 comentariu

Mare atenţie la suplimentele alimentare fabricate din plante! Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) au efectuat controale, în perioada 25-29 iunie, la 11 societăţi, dintre care trei farmacii, restul fiind magazine de tip Plafar. Deşi nu au aplicat nicio amendă, toate au fost sancţionate cu cel puţin un avertisment deoarece produsele comercializate prezentau abateri privind informarea consumatorilor. Multe din acestea se declarau adevărate medicamente miraculoase care vindecă o serie de afecţiuni.

Peste 9 kilograme de produse retrase

„O cantitate de 9,6 kilograme de produse a fost retrasă de la vânzare. Destul de mult, pentru că ambalajele acestora sunt mici. La aceste produse, precum Bitterul suedez, am întâlnit în prospect descrieri care îl făceau un supermedicament când, de fapt, el este un supliment alimentar: „alungă durerea şi ameţeala”, „alungă cataracta”, „goneşte convulsiile” sau „vindecă paraliziile”. Aceste produse pot îmbunătăţi starea de sănătate într-un fel sau altul, dar nu pot vindeca anumite afecţiuni pentru că nu au notificări de la un institut farmaceutic ce stabileşte acest lucru. Nu putem spune că sunt medicamente pentru că ar trebui să treacă prin teste amănunţite. Nu s-a aplicat nicio amendă pentru că această zonă este interpretabilă şi noi nu suntem în măsură să evaluăm aceste lucruri. Am aplicat doar avertismente pentru aceste deficienţe de informare. Omul cumpără mai multe luni la rând în aşteptarea unui rezultat şi ajunge să plătească o bună parte din salariu sau din pensie. Pentru unii poate au efecte aceste suplimente, pentru alţii poate nu”, explică Aurel Panfile, comisar al CJPC.

Citit 2092 ori Ultima modificare Joi, 12 Iulie 2012 20:59

1 comentariu

  • postat de Nick Vineri, 13 Iulie 2012 11:01 Link la comentariu
    0
    0

    Cand spuneti medicamente ,tre sa fiti solidari cu producatorii sa castige si ei un ban.....ei insa sunt solitari iar profiturile lor n-ar creste daca noi am fi sanatosi. Metodele simple sunt cele mai la indemana sa ne ferim de boli, insa noi cautam in stele rezolvari la preturi care ne inrobesc. Industria farmaceutica este a 4-a putere economica in lume...credeti ca le pasa de sanatatea noastra?

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.