Un elev din Tg.Bujor, la Olimpiada Multimedia din Melfi (Italia)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Protocolul încheiat în 2008, la vârf, între oraşul Tg. Bujor şi localitatea Brindisi Montagna-Italia, semnat de primarul Ştefan Arfire şi, respectiv, Bubbico Fausto, începe să producă…activităţi comune. Prima, de care va beneficia partea română, se va concretiza în deplasarea la Melfi, în luna martie, a profesoarei de limba engleză Roxana Constandache şi a elevului Alexandru Roşu, de la clasa a XI-a A, Grupul Şcolar „Eremia Grigorescu”, la ediţia din acest an a Olimpiadei Multimedia Mediashow (27-29 martie). Gazda evenimentului, Liceul Ştiinţific „Federico Il di Shvevia”.

În opt ore, fiecare concurent va trebui să realizeze un film cu durata de maxim trei minute, pe o temă stabilită de comisia ştiinţifică a Olimpiadei. Se asigură accesul liber la internet şi se va permite, de asemenea, folosirea software-ului personal, colecţiilor de imagini şi a altor materiale, cu condiţia respectării drepturilor de autor.

Ca elev care a semnat un film de câteva minute, dedicat lui Mihai Eminescu, prezentat la 15 ianuarie a.c. la grupul şcolar unde învaţă, „Eremia Grigorescu”, în faţa colegilor şi profesorilor săi, Alexandru Roşu este pregătit să intre în competiţie.

Profesoara Roxana Constandache, în ce o priveşte, va participa la un curs special, alături de cadre didactice din Europa, Africa şi Asia, centrat pe subiecte privind tehnologia comunicaţiilor şi a informaţiilor. „Mediashow-ul, după cum ne-a precizat profesoara Iolanda Bulgaru, directoarea de la „Eremia Grigorescu”, va fi sponsorizat de ministerul italian al Educaţiei şi de Universitatea din Basilicata”.

Referitor la cheltuielile cu deplasarea, pe itinerarul Tg. Bujor-Melfi, dus-întors, primarul Ştefan Arfire ne-a spus: „Costul călătoriei va fi suportat în întregime de Administraţia Publică Locală Tg. Bujor. Nu-i exclus, fiindcă la Grupul Şcolar avem mulţi elevi deosebiţi, să mai trimitem unul la Melfi. În acest sens, sunt în tratative, în aceste zile, cu domnul Donatto, de la

Citit 1340 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.