Dinţii Silviei au stat două zile pe prispă

Dinţii Silviei au stat două zile pe prispă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ura dintre oameni a luat, luni, 9 februarie a.c., la Bereşti, una din acele forme nesăbuite în faţa căreia îţi vine să baţi cu pumnii în pământ. Cazul Silviei Toader (36 de ani). Se ocupă de el Poliţia Bereşti, Serviciul de Medicină Legală Galaţi şi, nu în ultimul rând, medicii Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”.

Mânat de gândul de a-i face rău crescătorului de ovine Petrea Toader, fiul lui V.P., profitând de împrejurarea că soţia acestuia, Silvia, cobora cu căruţa spre târg, venind de la Bâzanu, de la stână, i-a schimbat cursul normal al vieţii. Era în amurg. După ce a aruncat în ea, pe drumul public, cu un bidon în care se aflau resturi de mâncare, a lovit-o mişeleşte, în zona feţei, cu un corp dur, s-o desfigureze. A dat în ea fără milă!

Clătinându-se, victima a scăpat hăţul din mână. Nu a avut timp să-şi dea seama ce i se întâmplase – înceţoşarea bruscă a minţii, amorţirea întregului trup. Faţa, în sânge.

Ştiind drumul, caii au dus-o singuri spre locuinţa soacrei sale. Apropiaţii săi, între care şi soţul abia venit de la Galaţi, încercând să-i acorde primul ajutor, au constatat îngroziţi că obrazul Silviei, pe partea dreaptă, în dreptul maxilarelor, era zdrobit, rupt, amestecat într-un cheag de sânge cu tot cu dinţii dislocaţi de la locul lor de lovitură.

Joi seara, dinţii femeii mai erau încă pe prispă – nu i-a fotografiat nimeni, după cum ne-a declarat Petrea Toader, pentru cuvenita planşă foto de pus la dosarul de cercetare a fărădelegii. Evenimentul, anunţat imediat la Poliţia Bereşti. A luat cunoştinţă de faptă subofiţerul Emil Dragomir.

Ce a urmat ţine de reacţia declanşată de apelul la 112. Pentru Silvia, ore grele. La intrarea în spital, ca un semn rău, un câine vânăt s-a aşezat în faţa ambulanţei, de-a curmezişul, şi a început să urle... Internată la Secţia maxilo-facială, etajul VI.

Informat că avea o urgenţă, medicul Jula, în plină noapte, a venit de casă, preluând cazul. Gingia Silviei – ca să poată fi cusută, acul a fost trecut prin gaura din obraz. Petrea Toader: părerea lui e că avem de-a face cu o lovitură ce a pus viaţa Silviei în pericol. Întrebând medicul legist dacă agresorul lovise „cu tăişul securii sau cu muchia”, omul legii s-a oprit la muchie.

Din femeie normală, bereşteanca a ajuns să fie hrănită cu lichidităţi – le soarbe, îndurerată, în salonul de spital, cu paiul. Soţul ei a aflat că tatăl minorului ar fi luat fapta asupra sa. Ieri aştepta să i se comunice câte zile de îngrijire a acordat, pe certificat, medicul legist.

În fotografie, Petrea Toader: "Acum, ca soţ al Silviei, eu ce trebuie să fac, să-i dau duşmanului meu cu spray-ul în faţă şi să-l lovesc şi eu cu muchia securii? N-am să fac aşa. Sper , în schimb, să avem parte de o cercetare serioasă a faptei".

Citit 1398 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.