Cum dispare maşina din parcare

Cum dispare maşina din parcare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Adrian, de 19 ani, din Galaţi, îşi tot găsea maşina parcată aiurea * De fapt, Liviu, prietenul lui Adrian, de aceeaşi vârstă, îi furase (la una din vizite) cheile maşinii şi se plimba cu Volkswagen-ul Polo noapte de noapte *

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi a fost sesizat joi dimineaţă, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, de Adrian A., de 19 ani, din Galaţi despre faptul că i-a dispărut Volkswagen-ul Polo din parcarea aferentă blocului în care locuieşte. La faţa locului a ajuns o echipă de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, care l-a prins în flagrant pe elevul gălăţean Liviu Dudău, de 19 ani, chiar în momentul în care acesta aducea în parcare maşina respectivă.

Ac de cojocul antifurtului

Suspectul a fost condus la sediul poliţiei pentru cercetări, poliţiştii stabilind că cei doi, Adrian şi Liviu, erau prieteni. În cursul lunii decembrie, Liviu Dudău, în timp ce se afla la prietenul său în vizită, a profitat de neatenţie acestuia şi i-a furat cheile autoturismului, cu care s-a plimbat prin municipiul Galaţi în mai multe rânduri, în cursul lunilor decembrie 2008 şi ianuarie 2009.

În  momentul în care Adrian şi-a dat seama că îi lipseşte o cheie de la autoturism şi văzând că de câteva ori şi-a găsit maşina parcată în alte locuri decât cel în care el o lăsa de obicei, şi-a cumpărat un sistem mecanic antifurt, pe care l-a montat pe volan.

În seara de 11 februarie 2009, Liviu D. îşi vizitează din nou prietenul şi, văzând cheile lui Adrian în uşă, reuşeşte să scoată de pe inelul respectiv cheia de la sistemul antifurt. În jurul orei 4 dimineaţa, suspectul părăseşte locuinţa lui Adrian A. şi pleacă cu maşina pe ruta Galaţi-Silistraru (Brăila)-Galaţi, fiind surprins de poliţişti chiar în momentul în care aducea autoturismul înapoi în parcare.

Poliţiştii au mai stabilit faptul că Liviu D. nu are permis de conducere.

„În urma probatoriului administrat, autorului i s-a făcut dosar penal, fiind cercetat în libertate pentru furt calificat şi conducerea unui autoturism pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere”, declară Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Galaţi.

Citit 1585 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.