Căsnicie de cursă (foarte) lungă - Dragostea la prima vedere ţine toată viaţa

Căsnicie de cursă (foarte) lungă - Dragostea la prima vedere ţine toată viaţa
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* „Mi-era aşa de dragă când ne-am cunoscut, că-mi venea să o mănânc. Acum îmi pare rău că n-am mâncat-o!” ' „Aveam 43 de kilograme, putea să mă mănânce că nu se strica la burtă! Nici nu-i trebuia lămâie, că nu eram grasă!” ' Aşa glumesc, după 50 de ani de căsnicie, soţii Victoria şi Gheorghe Mustaţă.


A fost dragoste la prima vedere şi o căsătorie fulger, după numai trei săptămâni de relaţie! Când a acceptat să-i devină soţie, doamna Victoria ştia că dacă n-o să-i fie bine, n-o să stea să sufere. Uite că a trecut deja jumătate de veac de când Victoria şi Gheorghe Mustaţă sunt împreună!

A fost odată

S-au cunoscut în Galaţi la Întreprinderea de Construcţii Orăşeneşti. Dincolo de muncă, el era actor în brigada artistică, ea… trăgea cortina. „Toată lumea joacă teatru, dar numai unii ajung pe scenă”, râde mucalit dl Mustaţă. E o cascadă de glume şi de poante, iar soţia lui o norocoasă: n-are timp să se plictisească, umorul soţului îi colorează fiecare clipă. „Umorul este singura moştenire valabilă de la daci. Am adoptat modul acesta glumeţ ca să trec mai uşor peste problemele de viaţă cu care m-am confruntat destul”, spune dl Mustaţă.

Fulger!

S-au căsătorit după doar trei săptămâni! Ea, brăileancă, i-a spus clar că nu vrea să piardă vremea să se plimbe de mână, să stea pe la poartă: „Dacă tu crezi că poţi să-ţi formezi o familie, sunt de acord”. Înainte de a-şi uni destinele, a supus-o unui test. L-a condus la gară, au urcat în trenul cu care el urma să plece la părinţi şi a mai rămas puţin. În secret, el cumpărase bilet şi pentru ea. Din vorbă în vorbă, trenul a pornit, ea s-a amăgit că o să coboare la următoarea staţie şi tot aşa până a ajuns să-şi cunoască viitorii socri. De la gară până la el acasă a plouat torenţial şi la un moment a simţit că parcă a atins-o parcă un fulger. Sau poate că a trăsnit-o dragostea! „Mi-a plăcut de el că era frumos”, îşi aminteşte doamna. Cum a fost cucerită? „Dacă asediatorii nu au răbdare… cei din cetate fac concesii şi spun vino pe partea ailaltă că mai vorbim”, glumeşte soţul şi completează: „Abia după pensie am început să ne cunoaştem. Acum îmi caută cusururi şi le găseşte”. Sunt mândri de cei doi fii, Cristian şi Cătălin, şi de nepoţica lor, Viviana, masterandă în Marea Britanie.

Tinereţe…

Soţii Mustaţă îşi amintesc cu plăcere de tinereţea lor, de excursii, revelioane, petreceri… „Mă uit la copiii din ziua de azi, că în afară de cluburi nu au nimic”, spune doamna cu tristeţe. Pasionat de pescuit, dl Mustaţă are parte zilnic de câte o gură de vulgaritate, pe Faleza Inferioară. Ce-i aud urechile de la tineri?! „Îi las să treacă aşa cum treci pe lângă un WC şi întorci capul ca să nu te izbească mirosul”, spune dl Mustaţă. I-am întrebat de ce căsătoriile de astăzi nu mai durează toată viaţa. „Pentru că e spontaneitatea tinereţii care nu alege, ia ceea ce i se oferă în grabă şi lasă în urmă ce nu-i convine. Şi în al doilea rând lipseşte siguranţa zilei de mâine - locuinţa, salariul”. Privindu-şi soţul cu înţelepciunea vârstei, doamna Mustaţă ne spune marele secret: „Trebuie să te mai naşti şi cu toleranţa!”.

 

Citit 3122 ori Ultima modificare Vineri, 20 Iulie 2012 18:05

6 comentarii

 • postat de Gelu
  Luni, 23 Iulie 2012 09:26
  Nu puteti sa generalizati asa, mai sunt si tineri/tinere cu bun simt eu cunosc destule exemple. Dar depinde de educatie, gradul de cultura. Iar curve si golani au fost mereu, doar personajele se schimba. Sa speram ca fetele acelor curve inculte si proaste nu seamana cu ele.
  0
  1
  Raportează
 • postat de adi constantin
  Duminică, 22 Iulie 2012 09:51
  INAINTE ERAU FEMEI ADEVARATE, CINSTITE SI SINCERE.....IN ZIUA DE AZI NUMAI PITIPOANCE, PROSTITUATE, GOLANCE, MATERIALISTE CURVE CARE UMBLA DUPA MILIARDARI SI INCULTE. IMI E SCARBA!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Tudor
  Duminică, 22 Iulie 2012 03:04
  Daca mai promovati jigodisme ca cele din dreapta, de-mi este rusine sa mai intru pe site...sa nu ne miram de ce au ajuns tinerii unde au ajuns. Si eu sunt tanar...dar am alta mentalitate.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ella
  Sâmbătă, 21 Iulie 2012 19:03
  Sa va dea Daumnezeu viata lunga tot impreuna. Tinerii din ziua de azi nu mai cred in sfinta familie,din aceasta cauza nu au respect pentru familie.Pacat ca nu vor mai fi exemple ca cele din articol peste 50 de ani.
  0
  1
  Raportează
 • postat de s.s.
  Sâmbătă, 21 Iulie 2012 13:54
  Sa va daruiasca Domnul viata lunga!
  0
  1
  Raportează
 • postat de mm
  Sâmbătă, 21 Iulie 2012 13:02
  cine mai sunt si astia?
  1
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.