Şantierul de la Stirex tinde să devină muzeu

Şantierul de la Stirex tinde să devină muzeu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Probabil că dacă v-am scrie despre un şantier care strică aspectul unei zone centrale a oraşului ne veţi întreba, pe bună dreptate, ce e nou în asta. Suntem de acord, astfel de lucrări au tot fost. Însă, dacă adăugăm şi faptul că de câteva luni bune niciun muncitor nu-şi mai face simţită prezenţa în locul respectiv, situaţia se schimbă. Ca o cireaşă pe tort, nu putem să trecem şi peste prezenţa în imediata vecinătate a şantierului a unui container de dimensiuni deloc de neglijat pe care, culmea, proprietarii l-au urcat pe un schelet metalic, la aproximativ un metru deasupra solului.

Şantier în lucru… şi nu prea

Priveliştea despre care vorbim o puteţi vedea zilnic dacă treceţi pe Brăilei, prin dreptul staţiei de maxitaxi de la Stirex. Pe locul unde, până prin luna aprilie, erau câteva bănci şi ceva verdeaţă, zac acum bucăţi mari de ciment rezultate în urma săpăturilor. Ceea ce ne-a intrigat încă de la început a fost  lipsa unei pancarte care să ne dea chiar şi un mic detaliu despre cei care fac lucrările în perimetrul respectiv. Astfel, am sunat la Primărie, în speranţa că lucrurile vor căpăta un înţeles. „Şantierul respectiv reprezintă o lucrare de modernizare a unui punct electric şi aparţine societăţii S.C. Electrica S.A.. Data limită pentru terminarea lucrărilor este 11 iunie 2012”, ne-a informat Nicoleta Manole, purtător de cuvânt la acea dată la Primăria Galaţi. Având un punct de pornire, am sunat şi la S.C. Electrica S.A. „Vă rugăm să ne adresaţi o cerere scrisă pentru a vă putea trimite toate răspunsurile necesare”, a fost îndemnul amabil al Ancuţei Stanciu, purtătorul de cuvânt de la Electrica S.A.

Ne-am conformat şi, pe data de 30 mai, am trimis un email instituţiei.

La peste o lună şi jumătate de la data solicitării, nu am primit încă niciun răspuns. Nici şantierul de la Stirex nu pare să-şi fi schimbat în vreun fel aspectul faţă de primăvara acestui an, deşi data scadentă a lucrării a fost 11 iunie 2012.

Al cui e containerul?

Nici în privinţa containerului nu am avut mai mulţi sorţi de reuşită. Practic, nimeni nu pare să ştie cine a instalat acel obiect într-o zonă centrală a oraşului. La început lucrurile nu păreau să pună probleme deosebite, datorită unei inscripţii de pe container care ne indica că avem de-a face cu un centru de colectare a materialelor reciclabile. Pe pancartă era trecut chiar şi un număr de telefon într-o reţea fixă cu prefixul judeţului Brăila. Doar că, deloc surprinzător, numărul respectiv de telefon nu mai era alocat niciunui abonat. Nici Primăria nu a putut să ne dea mai multe date.

În tot acest vid de informaţii, rămânem cu evidenţa: un şantier situat într-o zonă centrală a oraşului unde nimeni nu se sinchiseşte să mai schimbe măcar locul unui pietroi timp de câteva luni şi un container al cărui proprietar nu este de găsit. Ambele nu fac decât să strice şi mai mult aspectul unui oraş şi aşa ciopârţit de tot felul de lucrări.

Citit 2406 ori Ultima modificare Duminică, 22 Iulie 2012 22:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.