Medici de trup şi de suflet pentru 200 de creştini din Parohia Pechea IV/

Medici de trup şi de suflet pentru 200 de creştini din Parohia Pechea IV/
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
200 de creştini din Parohia Pechea IV, care îl are ocrotitor pe Sfântul Mucenic Pantelimon, au simţit milostivea lui Dumnezeu în zilele premergătoare sărbătorii de hram. Cu sprijinul mai multor organizaţii neguvernamentale, li s-a oferit asistenţă medicală credincioşilor din parohie, alături de rugăciune. Este al treilea an de când tânărul preot Cătălin Vătafu, paroh în Parohia "Pechea IV", cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Casian al Dunării de Jos, face această acţiune de suflet.

Arta medicilor

Generosul gest, din ce în ce mai scump în zilele noastre, a fost la îndemâna preotului Vătafu, fiindcă l-a avut alături pe părintele Florin Timofte, de la Capela Spitalului Judeţean Galaţi, un preot care la origine este cadru sanitar. Au fost mobilizaţi şi mulţi medici şi voluntari. ""Suflet sănătos în trup sănătos", aşa am numit această campanie a dragostei creştine, căreia i-am dată o dublă direcţie, pe lângă slujirea duhovnicească am adus şi echipe de voluntari care le-au acordat creştinilor consultaţii medicale. Astfel, în prelungirea slujbei Sfântului Maslu, am făcut campania medicală pentru că însuşi Ocrotitorul nostru spiritual, Sfântul Mucenic Pantelimon, ne arată prin pilda sa de viaţă cum să ne tămăduim de bolile trupeşti şi sufleteşti, îmbinând rugăciunea preoţilor cu arta şi cunoaşterea medicilor de trup", ne-a spus părintele Cătălin.

Analize gratuite

Medicii şi asistenţii în devenire au acordat consultaţiile de rigoare: teste de glicemie, măsurarea tensiunii şi cântărirea greutății corporale, precum și interpretarea rezultatelor prin dragostea medicului generalist Carmen Ţarălungă, de la dispensarul din comună. A fost prezentă şi doctor Ramona Munteanu, medic care profesează în provincia Cordoba din Spania şi care, revenită acasă, s-a alăturat voluntarilor. Alături de aceştia a fost şi dr. Cristea Daniela, de la Spitalul Municipal din Tecuci, specialist în medicină internă.

Binefăcători în devenire

Între cei care le-au întins o mână semenilor din Pechea sunt şi zece tineri voluntari de la Şcoala Postliceal Sanitară "Christiana" din Galaţi, coordonați de profesora Nina Streșină. De asemenea, prin bunăvoința Centrului Medical Sanavita din Galaţi, au fost oferite, în mod gratuit, teste de osteoporoză,  iar persoanele cu probleme de vedere au beneficiat de consultații oferite de Centrul de Diagnostic şi Tratament Lenscontact Galaţi.

De la aşa o desfăşurare nu s-a dat în lături nici primarul comunei Pechea, Marian Nicolae, şi dr. Liliana Lăzărescu, care au pus la dispozitie spaţiul necesar desfășurării Campaniei "Suflet sănătos în trup sănătos". La buna desfăşurare a sărbătorii de ieri de la Pechea au participat cu trup şi suflet şi membrii Comitetului parohial de la acest aşezământ, care este în construcţie şi are nevoie de sprijinul fiecăruia dintre noi.

Şi ca să încheiem în tonul frumoasei manifestări, adăugăm că trebuie să ai suflet sănătos ca să le poţi oferi dragoste şi celorlalţi.

Foto: Arhiva Parohiei "Pechea IV"
Citit 1999 ori Ultima modificare Vineri, 27 Iulie 2012 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.