"Viaţa liberă", în cartierele Galaţiului: Nemulţumiri legate de aleea pietonală de la P-uri
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

"Viaţa liberă", în cartierele Galaţiului: Nemulţumiri legate de aleea pietonală de la P-uri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un stălp electric rupt mai este susţinut doar de câteva cabluri, ameninţând să cadă pe aleea foarte circulată * Pompierii şi Ambulanţa nu au cum să intre pe alee în cazul unei intervenţii * Mai mulţi copaci înclinaţi riscă să distrugă maşinile dintr-o parcare


Aşa cum v-am anunţat în ziarele de săptămâna trecută, „Viaţa liberă” a reluat seriile de întâlniri cu cititorii de la chioşcurile „Vieţii libere” din fiecare cartier. Vorbim în acest număr despre zona Spicul. Dintre cititorii care au discutat cu noi în dimineaţa zilei de joi (26 iulie 2012, n.r.), cei mai mulţi au părut să identifice aleea pietonală dintre blocurile P drept locul unde se confruntă cu cele mai multe probleme.

Ca după război

Prima nemulţumire vizează chiar intrarea pe aleea pietonală. În urma furtunii care s-a abătut asupra oraşului în urmă cu aproape două săptămâni (17 iulie 2012, n.r.), o cabină de telefon şi un stâlp electric situaţi la doar 50 de metri distanţă au fost distruşi de vântul puternic. Oamenii care locuiesc la blocurile din împrejurimi sunt nemulţumiţi de faptul că nici acum nimeni din administraţia locală nu s-a sinchisit să remedieze aceste situaţii. „Stâlpul mai are un pic şi cade, punând în pericol viaţa celor care din neatenţie sau din grabă aleg să treacă pe sub el. Practic, se mai sprijină în câteva fire electrice, aşteptând probabil următoarea rafală mai puternică. Acelaşi lucru şi cu cabina telefonică care se află la pământ cu geamurile sparte şi cu receptorul sărit din furcă”, ne explică una dintre cititoare, nemulţumită şi de faptul că grămezile de crengi adunate în urma furtunii s-au uscat pe dalele aleii timp de peste o săptămână, până când o maşină a ADP-ului a venit şi le-a luat.

Interzis pompierilor şi Ambulanţei

Între blocurile P5 şi P7 se afla singura cale de acces către aleea pietonală. Doar că aceasta a fost blocată în urmă cu câţiva ani de mai mulţi stâlpi care nu măsoară mai mult de un metru înălţime. „Ştiu că măsura s-a luat pentru a nu mai intra oricine doreşte pe aleea pietonală. Dar nimeni nu pare să se fi gândit la maşinile de pompieri sau la cele ale Ambulanţei, care ar trebui să intre în cazul unui incendiu sau al unei urgenţe. Acum câteva zile, un vecin s-a mutat de la blocul P9. Practic, a fost nevoit să care mobila pe distanţa de 150 de metri, din faţa scării până la camionetă”, ne spune Florin, un alt locatar.

Copacii înclinaţi

Tot între blocurile P5 şi P7, pe ambele părţi ale căii de acces acum blocate se află o mică parcare. Doar că printre maşinile parcate putem vedea şi mai mulţi copaci al căror trunchi pare destul de şubrezit şi care parcă sunt gata să cadă. „Sunt înclinaţi aproape la 45 de grade. Eu, unul, nu am curaj să trec pe acolo”, adaugă Florin.

Alee pietonală sau grădiniţă pentru copii?

Însă problema care pare să-i nemulţumească pe cei mai mulţi este legată de gălăgia de pe alee. Oamenii se plâng de faptul că în fiecare zi, încă de la ora 8.00 dimineaţa, băncile sunt luate cu asalt de o mulţime de copii însoţiţi, care transformă locul într-un adevărat vacarm. „Majoritatea copiilor sunt însoţiţi de bone, pentru că părinţii sunt plecaţi la serviciu. Fetele se aşază pe bănci, încep să vorbească câte două-trei ore, timp în care copiii fac o hărmălaie de nedescris. Nu zic, şi noi am fost mici, şi noi am avut copii, însă exista o limită de decenţă”, concluzionează cititorul nostru.

Prea puţine bănci

Ana, o altă locatară de la P-uri, este nemulţumită de faptul că sunt prea puţine bănci. „S-au scos multe dintre ele. Acum, de dimineaţă şi până aproape de miezul nopţii, cu o mică pauză la amiază, băncile sunt ocupate în mare parte de pensionari. Poate că ar trebui să aibă şi tinerii bănci pe care să stea, dacă tot este vacanţă”, este de părere Ana.

Citit 2795 ori Ultima modificare Duminică, 29 Iulie 2012 22:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.