Valea Oraşului, aproape izolată de şcoală şi biserică
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Valea Oraşului, aproape izolată de şcoală şi biserică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Singura cale directă de acces a oamenilor din Valea Oraşului către Şcoala nr. 24 şi către Mănăstirea Metoc sau către Biserica Sf. Nicolae este vadul George Enescu. Această mică stradă urcă chiar în partea laterală a Şcolii 24. Oamenii se plâng atât de faptul că strada arată groaznic, ea nemaifiind asfaltată de foarte mulţi ani, cât şi de lipsa unei mâini curente (balustrade) care să-i ajute pe bătrâni la urcat sau de care să te poţi ţine în timpul iernii, când strada se acoperă de gheaţă. "Locuiesc la blocurile Bistriţa, în apropierea bazinului Icepronav. Vadul Enescu are o înclinaţie de aproximativ 45 de grade. Până acum câţiva ani aici era o balustradă, de care oricine se putea agăţa. Acum, nu ştiu din ce motive, a dispărut. Mai mult, aici locuieşte şi un doctor, care şi-a ridicat garajul la un metru deasupra pământului. Problema este că pasarela de acces a fost turnată în stradă, îngustând astfel spaţiul. Sunt curios cum a reuşit respectivul medic să obţină autorizaţiile de contrucţie a pasarelei", povesteşte Mihai Petrea.
Cititorul ne-a mai informat şi despre faptul că persoane necunoscute au furat capacul de la canalizarea de pe vad. "De două ori l-au furat, până ce au venit cei de la Apă Canal şi l-au sudat", adaugă bărbatul.

Citit 1621 ori Ultima modificare Duminică, 29 Iulie 2012 16:39

3 comentarii

 • postat de basarab paltanea
  Luni, 30 Iulie 2012 21:54
  cred ca cel care vorbea de balustrada face referire la vadul carabus, asta vara cind am facut poze acolo chiar era balustrada, am copilarit pe vad la 24, mai ales iarna, nu a fost balustrada niciodata sau cel putin asa imi amintesc; ca strada este minunata si ca daca am pune putin suflet am avea o strada veche a galatilor asa cu era la 1900 si ceva n ar fi prea rau si nici dificil, putirinta sa fie! ah! au uitat, domnul gisca, comandantul politiei locale, spunea in ziarul dumneavoastra ca va pazi casele monument sa nu le mai fure ciorile ( ca sa raminem in zodia aripatelor), tin sa l anunt ca astazi , pasarile de care vorbeam mai sus vind caramizi in forma continuata, iar politistii pe care i am intrebat mai acu doua zile ce fac de nu i aresteaza, mi au raspuns ca nu i treaba lor ! erau cu MAI 29031, masina de servici, am postat pe facebook, gasiti data si ora acolo si poate i jumuliti!
  0
  0
  Raportează
 • postat de sorin
  Luni, 30 Iulie 2012 19:15
  Acea strada este frecventata de copii care invata la Scoala Generala NR 24 si ar trebui igienizata, scara din capatul de sus da semne de surpare, iarna este o adevarata aventura sa cobori pe acolo cat despre " dan" daca are de facut un comentariu sa il faca la obiect.
  0
  0
  Raportează
 • postat de dan
  Luni, 30 Iulie 2012 18:50
  ce ma vreti si acolo o biserica nu sunt suficiente in oras .......... ?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.