Probleme de periferie, în centrul oraşului - Tinerii fac legea în spatele blocurilor
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Probleme de periferie, în centrul oraşului - Tinerii fac legea în spatele blocurilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Atât în cursul zilei, cât şi seara, parcul de la Spicul este un loc de refugiu din faţa gălăgiei, a temperaturilor ridicate sau a aerului aproape irespirabil din cauza caniculei. Odată cu venirea serii, însă, lucrurile încep să schimbe radical. Locatarii de la blocurile de lângă parc se plâng de faptul că noapte de noapte nu se pot odihni din cauza adolescenţilor şi a tinerilor care ascultă muzică cu volumul dat maximum, ţipă şi înjură în gura mare. "De curiozitate, ar trebui să veniţi după miezul nopţii. Pe de o parte, ei fac gălăgie de pe bănci, pe de altă parte vecinii ţipă la ei de la balcoane şi aruncă pungi cu apă. Este o zarvă de nedescris. Nu sunt exagerată, nu zic că trebuie să ne culcăm odată cu găinile, însă după ora 23.30 cred că oricine are dreptul să doarmă", este de părere una dintre locatare.

În spate, probleme şi mai mari

Cum trecem de cele două tronsoane în spatele blocurilor N, lucrurile se înrăutăţesc şi mai mult, spun oamenii. Aici grupurile de tineri sunt mai numeroase şi mai gălăgioase decât în parc. "Eu locuiesc în spate la Spicul, la blocul Lebăda2. Începând cu ora 17.00, seară de seară, se strâng mulţi adolescenţi între blocurile L1 şi L2. Consumă alcool, după care devin gălăgioşi şi înjură. Vecinii au chemat de mai multe ori poliţia, însă la un moment dat ni s-a răspuns că nu au destui oameni pentru patrulare. În schimb, de multe ori am văzut doi agenţi de la Poliţia locală care stau pe băncile din parc. Tinerii cumpără băuturi alcoolice de la consignaţiile de la stradă şi le ţin în pungi de hârtie, pentru ca poliţştii să nu-i poată amenda", ne explică Lucian Podlaţi, fost viceprimar al Galaţiului în trei mandate şi consilier local.

Lucian Podlaţi ne-a povestit că nici în timpul anului şcolar lucrurile nu stau mai bine. "Chiar şi când vacanţa se termină şi zarva dintre blocuri este mai mică, apare alt gen de problemă, de această dată în timpul zilei. Elevii de la Şcoala nr. 24, care în timpul pauzelor vin printre blocuri, aruncă cu laptele pe care îl primesc de la şcoală şi se bat cu ambalajele. După câteva ore, spaţiile verzi sunt practic pline de astfel de ambalaje", concluzionează fostul viceprimar.

Alţi oameni s-au plâns de aspectul parcului şi al trotuarelor din zonă, precum şi de lipsa curăţeniei. "Îi vedem dimineaţa pe cei care mătură. Dar la ce bun, dacă în doar câteva ore cei care trec pe aici aruncă to felul de gunoaie pe asfalt", ne spune o altă cititoare.

Citit 3323 ori Ultima modificare Duminică, 29 Iulie 2012 19:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.