Galaţiul, în top la profesorii pensionari

Galaţiul, în top la profesorii pensionari
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectoratul Şcolar Judeţean a aprobat prelungire de activitate pentru 68 de cadre didactice care ar fi trebuit să iasă la pensie. Comparativ cu anul trecut, numărul acestora a crescut cu 13. Dacă facem comparaţie cu alte judeţe, Galaţiul se află în topul prelungirilor de activitate. De exemplu, în Iaşi, la o reţea şcolară aproape dublă, numai 38 de cadre didactice au primit prelungire de activitate.

Inspectoarea general-adjunctă Magdalena Gaiu susţine că aprobările au fost făcute pentru dascălii care au performanţe şi rezultate foarte bune în activitatea didactică, un astfel de exemplu fiind renumita profesoară de limba engleză Nicoleta Ioniţă.

Cele mai multe prelungiri de activitate s-au înregistrat la franceză, unde 9 cadre didactice au primit acceptul ISJ. Urmează educatoarele, cu 7 astfel de cazuri şi biologia - cu 6.

Tot de la Magdalena Gaiu am aflat că, din nefericire, învăţământul gălăţean îşi ia anul acesta la revedere de la unii profesori care au devenit un adevărat brand: Constantin Ursu, Mihai Brăilescu şi Maria Brăilescu (cea care anul acesta a avut o elevă care s-a întors cu menţiune de la olimpiada naţională de limba română).

„Aceştia au deja trei ani de când primesc prelungire de activitate, iar legea nu le permite depăşirea acestui termen. Dacă vor, ei pot primi din toamnă ore suplimentare”, a mai precizat inspectoarea general-adjunctă.

Plecarea celor trei „grei” din CVA este o lovitură pentru instituţia de învăţământ. Tot inspectoarea ne-a mai spus că au mai primit prelungire şi câteva directoare de şcoală, dar numai pentru activitatea de predare.

În fotografie, Constantin Ursu - un profesor care a scris istoria matematicii la Galaţi

Citit 2683 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.