Căsătoria - la Galaţi, viitorul - în Italia: Cinci luni de iubire pe Facebook şi Skype

Căsătoria - la Galaţi, viitorul - în Italia: Cinci luni de iubire pe Facebook şi Skype
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

  • Abia după cinci luni pe Facebook, pe mess, pe skype, s-au văzut faţă în faţă * Adunat, într-un an jumătate de relaţie, au petrecut împreună, efectiv unul lângă celălalt, aproape trei luni de zile * Casă de piatră, Estera şi Petre Bălan!

Dragostea adevărată învinge toate barierele şi distanţele. Pot depune mărturie în acest sens Estera Iordache şi Petre Bălan, care de aproape o săptămână au devenit familia Bălan. S-au căsătorit la Galaţi, dar viitorul lor, pentru următorii ani, cel puţin, este în Italia. Estera de 19 ani şi Petre, de 24 s-au întâlnit pe Facebook. El a făcut primul pas, cerându-i prietenia, dar, după cum ne-au mărturisit, se cunoşteau de acum doi ani, numai că, la acel moment, el avea prietenă. După acceptarea prietenei electronice, un „Hei, ce faci?” şi conversaţia s-a legat repede, chit că el era în Spania, ea la Galaţi, elevă. O seară de discuţii pe messenger a fost suficientă pentru ca, din a doua seară, Petre să o întrebe dacă vrea ca între ei să fie ceva mai mult decât o simplă prietenie. Fireşte! S-au revăzut seară de seară şi dragostea i-a legat. Abia după cinci luni pe Facebook, pe mess, pe skype, s-au văzut faţă în faţă. „O relaţia la distanţă rezistă numai dacă cei doi au anumite lucruri pe în comun, dacă îşi doresc cu adevărat ceva, dacă au aceleaşi ţeluri”, ne-au mărturisit tinerii miri. „Stăteam în Spania patru-cinci luni, veneam acasă pentru o lună, şi iar plecam. Adunat, într-un an jumătate, am petrecut împreună, efectiv unul lângă celălalt, aproape trei luni de zile”, ne-a mărturisit Petre. Şi iată că a venit momentul fericit al nunţii. „Am văzut că ceea ce se clădeşte între noi, relaţia pe care o construiam ducea spre căsătorie”, spune Estera. „Foarte multe cupluri, ajung, după ce se căsătoresc, fie să se cunoască mult mai bine, şi să clădească ceva mult mai frumos, fie să se despartă. Noi am zis că după căsătorie, o să fie mult mai frumos”, spune proaspătul soţ, completând perfect cuvintele alesei lui: „După nuntă, ne vom iubi mai mult”. ”Nici nu s-ar fi putut ca nunta să nu fie aici, la Galaţi, pentru că, mărturiseşte Estera, e firesc ca la nuntă să ai aproape toate chipurile dragi.

Cursuri de italiană

Tânăra familie va pleca în Italia. Planurile Esterei sunt să înveţe bine italiana până anul viitor, ca să dea la facultate. Soţul ei lucrează de trei luni în Italia, în domeniul electricităţii. „Am fost până acum în Spania şi cred că e mai bine în Italia. Cred că din punct de vedere economic, Italia este mult mai stabilă. Spania s-a ridicat din punct de vedere economic destul de târziu faţă de momentul intrării în UE şi, ca putere, cred că Italia a fost înaintea ei. Italia se menţine economic, chiar dacă se spun multe lucruri negative, nu e chiar aşa”, spune tânărul soţ. Şi el şi Estera ştiu foarte bine ce vor de la viaţă şi de la viitorul lor: „Un an, doi, trei maxim cinci vom fi în Italia, o spunem la nivel teoretic. Dacă găsim posibilitate, oportunitate de a face bani ne întoarcem aici”.

Noi le dorim casă de piatră şi decizii înţelepte!

Citit 3669 ori Ultima modificare Vineri, 24 August 2012 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.