Impresii după primul Congresul Naţional de Chirurgie Pediatrică desfăşurat la Galaţi

Impresii după primul Congresul Naţional de Chirurgie Pediatrică desfăşurat la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primul Congres Naţional de Chirurgie Pediatrică desfăşurat până în prezent la Galaţi s-a încheiat duminică, 23 septembrie. Organizatorii sunt de părere că evenimentul a fost un succes, deoarece a adus un plus de notorietate atât oraşului nostru, cât şi Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” Galaţi. “Congresul a adus numeroase beneficii pentru comunitatea noastră. Voi aminti aici doar unul: personalităţi de marcă din chirurgia pediatrică mondială au avut ocazia să afle, pentru prima oară poate, că într-un oraş din estul României există o Facultate de Medicină şi Farmacie capabilă să participe la organizarea unui eveniment de un asemenea calibru”, a explicat decanul Facultăţii, prof. univ. dr. Aurel Nechita.

Dr. Gabriel Ionescu, unul dintre invitaţii speciali

„Aproximativ 25 de specialişti din şapte ţări au participat la Congres. Pe lângă vizibilitatea adusă oraşului, facultăţii şi Clinicii de Chirurgie Pediatrică de la Spitalul de Copii, congresul a contat şi din prisma schimbului de păreri şi rezultate dintre specialiştii indicaţi. Acest lucru este, până la urmă, în avantajul copiilor care suferă de malformaţii congenitale”, a precizat şi organizatorul evenimentului, dr. Virgil Cristea.

La Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, locul unde s-au desfăşurat întâlnirile, a fost prezent şi medicul român Gabriel Ionescu, stabilit acum în Emiratele Arabe Unite. Profesorul Ionescu este primul medic chirurg care, în anii '80, asistat de o echipă multidisciplinară din Elveţia, a efectuat cu succes operaţia de separare a siamezelor Lina şi Gherghina.

Congresul de Chirurgie Pediatrică de anul viitor se va desfăşura la Alba Iulia.      

Citit 2197 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Septembrie 2012 16:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.