Campanie VL - Pietoni fără trotuare: Străzi în lucru de câteva luni

Campanie VL - Pietoni fără trotuare: Străzi în lucru de câteva luni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Campania VL „Pietoni fără trotuare” a devenit foarte populară printre cititorii noştri, care vin cu sugestii în fiecare zi. Pe adresa de email a redacţiei, George Măgureanu ne-a sugerat să vedem care e situaţia pe strada Frunzei şi pe strada Stadionului. 

Fără semafor e haos

Lucrările pentru refacerea străzii, a trotuarelor şi schimbarea liniei de tramvai încep să prindă contur. Într-adevăr, circulaţia e infernală la intersecţia străzii Brăilei cu Frunzei şi cu Stadionului, zona nefiind semaforizată. Maşinile circulă haotic şi cu viteză, iar pietonii aşteaptă minute în şir până îşi face milă un şofer să îi lase să traverseze. „E foarte rău fără semafor, pândim maşinile ca să putem traversa”, ne-a semnalat un domn. Pe strada Frunzei, am aflat de la un muncitor că se lucrează zece ore pe zi pentru a fi terminată cât mai repede. Deşi circulaţia este parţial deschisă (pentru maşinile firmei care lucrează), foarte puţini şoferi se aventurează pe acest drum. Cei care locuiesc pe această stradă sunt mulţumiţi de schimbări. „Am speranţa că va fi frumos şi că se va circula bine”, ne-a spus doamna Florentina. Şi refacerea trotuarelor e pe drumul cel bun. „S-au mişcat repede. Ne-au făcut trotuare, avem pe unde să mergem. Din păcate sunt cam înguste”, a comentat un cetăţean.

Şi cu bune şi cu rele

Pe strada Stadionului se lucrează de câteva luni. Deschiderea ei nu a fost o idee prea bună pentru că e foarte mult praf şi se circulă numai pe o bandă. Reacţiile nu au ezitat să apară. Profesorul de muzică Traian Ilisan a pus punctul pe i: „Străzile şi trotuarele sunt oglinda oraşului. Ar trebui să grăbească lucrările”.

Blocuri noi pe trotuare vechi

Arătoasele blocuri Privilege, de pe strada Brăilei, din păcate nu au parte de nişte trotuare demne de ele. Pe aleile înghesuite de maşini, pietonii sunt nevoiţi să meargă pe stradă, unde maşinile circulă cu mare viteză. Lipsa parcărilor se simte din ce în ce mai mult, iar pietonii care se aventurează pe carosabil riscă să fie spulberaţi la orice pas.

Citit 1504 ori Ultima modificare Vineri, 05 Octombrie 2012 00:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.