Biserica "Sfânta Parascheva" din Galaţi - Poartă de intrare împărătească
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Biserica "Sfânta Parascheva" din Galaţi - Poartă de intrare împărătească
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Biserica „Sfânta Parascheva” din Galaţi  şi-a sărbătorit hramul, în prezenţa credincioşilor, a părintelui paroh Ion Gologan, a părintelui protopop Eugen Buruiană, însoţit (la slujba de priveghere) de un impresionant  sobor preoţesc.

Aşezată pe malul lacului "Cătuşa", biserica se tot ridică de nouăsprezece ani, cu binecuvântarea Arhierelui Dunării de Jos, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian şi, îndeosebi, prin grija şi jertfa părintelui Ion Gologan. Trecătorul grăbit se minunează de frumuseţea edificiului care se ridică domol, cătinel-cătinel, precum un copil care învaţă să facă noi şi noi paşi.

Piatra de temelie a Bisericii "Cuviosa Parascheva" din Galaţi a fost aşezată în 1990, însă lucrările au început efectiv în anul 1993, după mici-mari îndreptări la proiectul iniţial. Dar, cu tot greul din cauza lipsurilor finanaciare, chiar neavizat fiind nu e greu să-ţi dai seama că, în viitor, Galaţiul va avea prin această biserică o Poartă de intrare împărătească. Un locaş cu arhitectură lucrată parcă în filigran de un giuvaergiu de înaltă clasă...

Edificiul se înalţă domol poate şi pentru că entuziamul nostru s-a diluat şi, cu siguranţă, pentru că am devenit prea săraci... Cu toată sărăcia însă, Parohia „Sfintei Vineri” din Galaţi desfăşoară, alături de zidirea bisericii şi o frumoasă lucrare filantropică, prin înfiinţarea - cu ani în urmă - a Cantinei „Sfânta Parascheva”. Aici, zilnic, 120 de persoane au asigurată o masă caldă.

Care este stadiul lucrărilor la zidirea somptuoasei Bisericii, cum am putea şi noi contribui la continuarea lucrărilor sunt întrebări adresate de gălăţeni la care vom răspunde într-un număr viitor.

Citit 3512 ori Ultima modificare Duminică, 14 Octombrie 2012 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.