Explozie de infecţii respiratorii acute

Explozie de infecţii respiratorii acute
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Faţă de săptămâna 1 - 7 octombrie a.c., când s-au înregistrat 982 de cazuri de infecţii respiratorii acute, în intervalul 8 - 14 octombrie numărul virozelor a crescut la 2.032. Categoria cea mai afectată de vârstă a fost grupa 5 - 14 ani, ceea ce sugerează că cei mai predispuşi la îmbolnăvire sunt preşcolarii şi şcolarii. 54 dintre aceşti pacienţi au avut nevoie de spitalizare, pentru tratament de specialitate intensiv.

Primul deces cauzat de pneumonie

Au fost semnalate şi 215 cazuri de pneumonie, dintre care 59 au fost pacienţi spitalizaţi. „Din păcate, pneumonia a provocat şi un deces săptămâna trecută. Este vorba despre un bărbat cu vârsta de peste 65 de ani, care suferea şi de alte afecţiuni. Creşterea bruscă a numărului de viroze şi pneumonii este cauzată, în primul rând, de variaţiile de temperatură de la zi la noapte. Trebuie să ne îmbrăcăm corespunzător şi să ne gândim la faptul că după prânz temperaturile mai cresc”, a explicat dr. Valentin Boldea, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Avalanşă de copii bolnavi

La Camera de gardă a Spitalului Clinic de Pediatrie din Galaţi, în acelaşi interval de timp, numărul copiilor bolnavi s-a dublat. Este vorba atât de cazuri uşoare, cât şi de pneumonii însoţite de complicaţii, care le pot pune viaţa micuţilor în pericol. „Chiar luni seara a fost adus un copil mai mic de doi ani, cu o stare generală critică. Printre altele, el suferea de pneumonie şi de insuficienţă respiratorie severă. Părinţii l-au ţinut acasă timp de trei zile, deşi condiţia lui se agrava simţitor. Din fericire, starea pacientului s-a mai îmbunătăţit, acum. Le recomandăm tuturor părinţilor sau celor care au în grijă copii să se prezinte la medic imediat ce observă schimbări ale stării de sănătate a acestora. Cu cât tratamentul este aplicat mai din timp, cu atât vindecarea va fi mai sigură şi mai rapidă.”, a explicat dr. Mihaela Patriciu, medic rezident neonatolog.

Citit 1361 ori Ultima modificare Marți, 16 Octombrie 2012 23:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.