Angela Baciu duce poezia din şcoală în şcoală

Angela Baciu duce poezia din şcoală în şcoală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nici frigul, nici ninsoarea, nici drumurile lungi şi obositoare nu o pot opri pe poeta şi publicista Angela Baciu să propovăduiască prin şcoli în numele poeziei şi literaturii române şi cărţii.

După ce şi-a ţinut “Atelierele” la Şcoala Nr. 28 şi la şcoala din Cuza Vodă, unde elevii şi profesorii s-au împrietenit cu ea pe vecie, la sârşitul săptămânii trecute a venit rândul bereştenilor s-o aibă în mijlocul lor.

“Am ajuns la Bereşti pe o ninsoare de poveste. A fost o întâlnire de suflet, am depănat amintiri despre momentul debutului meu, despre scriitori contemporani, am citit din cele două cărţi - «De mâine până mai ieri, alaltăieri» dar şi din volumul publicistic «Mărturii dintre milenii».

Elevii mi-au au adresat o mulţime de întrebări interesante, au pregătit scenetă şi au promis că, până la Ziua internaţională a poeziei, vor realiza o revista literară a şcolii, iar eu le-am promis tot sprijinul.

Întâlnirea s-a încheiat cu autografe, dar şi cu o adevărată şedinţă foto pe ninsoare”, ne povesteşte Angela Baciu, despre cum a decurs întâlnirea de la Grupul Şcolar din Bereşti.

Citit 1047 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.