Începe campania de vaccinare antigripală

Începe campania de vaccinare antigripală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Este foarte probabil ca dozele de vaccin antigripal să nu fie de ajuns pentru cabinetele medicilor de familie

Ministerul Sănătăţii va utiliza în acest an un milion de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei anuale gratuite de vaccinare antigripală. “Suntem în curs de finalizare a procedurilor de achiziţie a vaccinului gripal necesar imunizărilor. Ministerul Sănătăţii a alocat pentru campania de imunizare din sezonul 2012-2013 un buget de 11 milioane de lei. Conform estimărilor noastre, vom putea începe campania la sfârşitul acestei luni”, au declarat specialiştii de sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical.

La fel ca în anii din urmă, campania de vaccinare desfăşurată de Ministerul Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi.

Număr insuficient de doze

“Am primit raportările de la medicii de familie despre nevoia estimativă de vaccin antigripal. Oricum, este foarte probabil ca cele un milion de doze cumpărate de minister să nu fie de ajuns pentru cererea la nivel naţional. Foarte probabil, ca şi în anii din urmă, ministerul va mai organiza o tranşă de achiziţionare de vaccin antigripal”, a explicat dr. Valentin Boldea, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Deoarece Institutul Cantacuzino nu a mai primit licenţa pentru producerea de vaccin antigripal, produsul a fost achiziţionat din import, în acest an, la preţuri mai mari.

În intervalul 1-14 octombrie 2012, în judeţul Galaţi s-au înregistrat puţin peste 3.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute.

Citit 1513 ori Ultima modificare Joi, 18 Octombrie 2012 00:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.