Campania VL „Pietoni în oraşul fără trotuare” - Alei lipsă în Port

Campania VL „Pietoni în oraşul fără trotuare” - Alei lipsă în Port
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Una dintre zonele cele mai afectate de lipsa trotuarelor este şi cea a Portului. Aici, cetăţenii practic nu au alei pe unde să meargă. Blocurile sunt împrejmuite de jumătăţi de trotuare murdare, vechi, mâncate de vreme. „Sunt dintotdeauna aşa. Nu a venit nimeni să facă ceva, să pună asfalt. Au dat într-un loc cu resturile rămase şi atât”, ne-a spus inginerul Nichita. După ce că aleile sunt mici şi înguste, acestea sunt ocupate de buruieni crescute alandala, netăiate de cei de la salubritate sau măcar de locuitorii de pe strada Portului „Nu e greu să dai cu o mătură şi să smulgi buruiana din faţa geamului”, ne-a spus Ionuţ, student. Locuitorii blocului Jiul nu au parte de o alee în faţa imobilului, iar trotuarele din faţa altor blocuri sunt peticite cu un asfalt de proastă calitate, mizerabile şi pline de găuri.

Cei care stau la case sunt cei mai vitregiţi. Trotuarele se pot confunda foarte uşor cu strada, doar bordurile găunoase le mai deosebesc de drum, iar stâlpii electrici sunt plasaţi exact în mijlocul lor. Munţi de pământ şi asfalt domnesc pe aleile de lângă case. Canalizările descoperite de pe lângă borduri sunt la ordinea zile în această zonă neîngrijită, iar pericolul te paşte în orice moment, mai ales noaptea.

Slalomuri printre maşini

Rădăcinile copacilor contribuie şi ele la distrugerea trotuarelor de proastă calitate. Ele sparg asfaltul vechi, lăsând în urmă dâmburi şi găuri în care pietonii se pot împiedica sau se pot răni, iar gheretele abandonate limitează spaţiului pietonal şi-aşa îngust. Trotuarele de pe strada principală sunt pline de maşini, cetăţenii fiind nevoiţi să meargă pe carosabilul aglomerat. „Maşinile stau pe alei şi noi trebuie să o luăm pe stradă. Este groaznic, maşinile au luat locurile pietonilor” s-a plâns Adela, 40 de ani.

Citit 1163 ori Ultima modificare Vineri, 19 Octombrie 2012 22:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.