CAVXMED - contract cu Casa de Asigurări pentru investigaţii cu rezonanţă magnetică

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A trecut un an de când medicii specialişti gălăţeni pot stabili diagnostice de mare precizie graţie firmei private CAVXMED, care a adus şi pus în funcţiune un aparat de investigaţie imagistică prin rezonanţă magnetică, de ultimă generaţie. Ceea ce îl individualizează sunt performanţele, doar cinci asemenea aparate existând în toată ţara, şi doar în clinici mari.

Noutatea foarte importantă pentru pacienţii care necesită o astfel de investigaţie (IRM), extrem de utilă, dar destul de costisitoare este aceea că, începând cu data de 1 aprilie, firma CAVXMED se va afla în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Aşadar, bolnavii cărora medicii specialişti le-au recomandat efectuarea acestei investigaţii nu o vor mai plăti (fireşte în limita unui plafon valoric).

Prin urmare, cel mai performant RMN din Galaţi, amplasat „strategic”, în apropierea celor două spitale de urgenţă - în  Ţiglina III, lângă Bingo Europa, în acelaşi corp de clădire cu farmacia - va deveni accesibil şi bolnavilor cu venituri modeste, care nu-şi permiteau achitarea costului investigaţiei. De altfel, primii bolnavi s-au şi înscris pe o listă de aşteptare (până la 1 aprilie când va începe derularea contractului cu CJAS).

Graba acestora nu este de mirare, având în vedere că la celălalt RMN existent în Galaţi, timpul de aşteptare pentru o investigaţie decontată din Fondul asigurărilor sociale de sănătate este de două-trei luni... 

Noutatea este importantă şi pentru bolnavii brăileni care nu vor mai fi nevoiţi să meargă până la Constanţa pentru diagnosticarea prin rezonanţă magnetică.

Citit 7748 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.