Membrii CORD, binecuvântaţi de ÎPS Casian/ Arhiepiscopia Dunării de Jos - simbol al bunei vecinătăţi

 Membrii CORD, binecuvântaţi de ÎPS Casian/ Arhiepiscopia Dunării de Jos - simbol al bunei vecinătăţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Membrii Consiliului Oraşelor şi Regiunii Dunării (CORD), reuniţi între 29 şi 30 octombrie la Galaţi, au început lucrările cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Casian al Dunării de Jos. Au fost prezenţi Mr. Peter Langer, coordonatorul general al CORD, Mr. Hans Peter Herdlitschka, ministrul de Finanţe al landului Baden Wurttemberg, primarul Marius Stan, alţi înalţi oaspeţi.

În contextul întâlniii ce şi-a propus să readucă în atenţie noi strategii de dezvoltare a oraşelor de pe Dunăre, Arhiereul locului a evidenţiat că Arhiepiscopia noastră este „unica Eparhie de la Dunăre care poartă în titulatura sa numele bătrânului fluviu - Dunărea - axul istoric al Europei”.  Gazda a subliniat existenţa la Galaţi, încă de la 1856, a Comisiei Dunării, înfiinţată după Războiul Crimeii şi semnarea Tratatului de Pace de la Paris.

Cuvânt de bun venit

„Acest organism internaţional, ce viza deschiderea socio-economică a zonei Dunării de Jos, de-a lungul vremii, s-a constituit într-un important nod comercial şi economic, dar şi în locul de reşedinţă al Eparhiei Dunării de Jos, centrul administrativ-pastoral mutat de la Ismail la Galaţi, în contextul Războiului de Independenţă. Prin aceasta, Eparhia Dunării de Jos este un simbol al unităţii de credinţă şi de neam, dar şi al deschiderii spirituale către naţiunile vecine”, a subliniat Înalt Prea Sfinţitul Casian.

Citit 946 ori Ultima modificare Vineri, 02 Noiembrie 2012 22:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.