Pericolul dintr-un pahar cu suc

Pericolul dintr-un pahar cu suc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un grup de cercetători de la Universitatea niponă Osaka afirmă faptul că un pahar de suc băut pe zi creşte cu 83 la sută riscul de a suferi un accident vascular cerebral (AVC), în cazul femeilor. Efectul este la fel de dramatic şi în cazul băuturile răcoritoare cu îndulcitori artificiali cu un conţinut scăzut de calorii. Pe parcursul studiului, desfăşurat pe durata a 18 ani, cercetătorii au urmărit obiceiurile alimentare a aproximativ 40.000 de bărbaţi şi femei, cu vârsta cuprinse între 40 şi 59 de ani. Pe durata studiului, 2.000 dintre participanţii la studiu au suferit accidente vasculare cerebrale. Şi bărbaţii sunt afectaţi, însă nu în aceeaşi măsură.

Cum ne ferim de un AVC

Pe lângă micşorarea cantităţii de suc pe care o bem, oamenii de ştiinţă japonezi au întocmit şi o listă cu lucrurile care trebuie făcute pentru a preveni un AVC. În primul rând trebuie să ţinem tensiunea arterială sub control. Cifrele normale ale presiunii arteriale se situează între 10 şi 14 centimetri de mercur pentru valoarea mare şi între 6 şi 9 centimetri, pentru cea minimă. Apoi, trebuie consumate cât mai puţine medicamente calmante. Şi consumul de carne de peşte trebuie mărit, în detrimentul celorlalte tipuri de carne. Pe lângă faptul că este uşor de digerat, carnea de peşte conţine acizi graşi Omega-3, care reduc riscul de AVC. Nu în ultimul rând, trebuie să facem zilnic mişcare. Un alt studiu, realizat de data aceasta de specialişti de la Universitatea Harvard (SUA) a arătat că femeile care merg pe jos cel puţin două ore pe săptămână pot reduce cu până la 30 la sută riscul de a suferi un accident vascular cerebral.

Citit 1973 ori Ultima modificare Vineri, 02 Noiembrie 2012 22:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.