Conferinţă antidrog la Galaţi

Conferinţă antidrog la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luni, 2 martie, la Teatrul Muzical „Nae Leonard” a avut loc o conferinţă organizată de Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO).

Conferinţa, care face parte din programul naţional de prevenire şi combatere a violenţei, traficului şi consumului de droguri, a avut ca temă de dezbatere comportamentul tinerilor din societatea modernă.

„Mentalitatea nu se schimbă. Pe măsură ce trece timpul, oamenii nu îşi reconfigurează modul de a gândi. Adolescenţii simt mai acut nevoia de schimbare. Au nevoie de ea, iar noi încercăm să le fim alături”, a declarat domnul Gigel Lazăr, reprezentantul EURAD la Consiliul Europei.

Sala Teatrului „Nae Leonard” a fost plină de tineri şi profesori care au asistat la discuţiile despre conflictul dintre generaţii şi ce ar trebui făcut ca acest conflict să nu se adâncească.

„Vom demara mai multe programe prin care vom sta de vorbă cu părinţii. Avem sprijinul reprezentanţilor Asociaţiei Naţionale a Caselor de Cultură a Sindicatelor din România şi vom face locuri de joacă în fiecare judeţ unde există astfel de instituţii.

Şi la Galaţi vom face un parc gonflabil în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor şi vom organiza duminica copilului CIADO. O zi în care specialiştii noştri vor sta de vorbă cu părinţii şi îi vor ajuta să se apropie de proprii lor copii. De asemenea îi vom învăţa pe părinţi cum să lupte împotriva consumului de droguri, pentru a le fi de ajutor atunci când copiii lor vor creşte”, a adăugat Gigel Lazăr.

La eveniment au participat preşedintele CIADO, Constantin Bălăceanu Stolnici, şi oficialităţi locale.

Citit 1105 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.