Gălăţenii reclamă lucruri trăznite: Misterul tezaurului dispărut şi dracii din urechi

Gălăţenii reclamă lucruri trăznite: Misterul tezaurului dispărut şi dracii din urechi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fenomene paranormale, efecte ciudate ale noilor tehnologii sau conflicte închipuite cu personaje mai mult sau mai puţin reale fac obiectul unor sesizări pe care poliţiştii gălăţeni sunt nevoiţi să le cerceteze şi să le soluţioneze


Nimic nu este imposibil pentru optimişti! Dar nici pentru cei care din plăcerea de a reclama, sau poate dintr-o nevoie acerbă de a-şi exterioriza din unele trăiri aflate uneori la limita patologicului bombardează că sesizări secţiile de poliţie, conducerea instituţiei sau merg chiar mai departe, la ministere, Guvern sau Preşedinţie. Când vine vorba de reclamat, gălăţenii nu duc lipsă de imaginaţie şi nici nu se zgârcesc la scris, paginile întregi de plângeri trăznite înregistrate la poliţie trebuind să fie tratate cu aceeaşi seriozitate ca oricare altele.

Chestiunea sticlelor...ciupite

O problemă la limita hilarului, dar da, s-a regăsit în sesizarea pe care o gălăţeancă a făcut-o la poliţie. Femeia, căreia îi vom spune Maria, le aduce la cunoştinţă oamenilor legii şi le cere ajutorul în rezolvarea unor diferende mai vechi cu nişte vecini de bloc, pe care îi acuză că „vor să îi facă vânt pe scări”. Pentru a demonstra şi mai abitir comploturile care se ţes în jurul său, reclamanta argumentează: „Mi-a transmis o vecină că mi-a luat sticlele. Eu am patru navete cu sticle bune, neciupite. I-am dat acum vreo 3 - 4 ani o navetă cu sticle bune de jumătate de litru şi mi le-a adus ciupite. A trebuit să-mi spăl sticle de ulei şi să-mi completez naveta. ….Anul trecut mi-a dispărut lopata, acum vreo doi ani, suportul de la antenă. Tocmai venise de la ţară să le-o dau, e pentru programul II”…Orice comentariu e de prisos, dar sesizarea a fost înregistrată, iar poliţiştii, nevoiţi să „ancheteze aspectele sesizate”.

Tezaurul furat sub regimul Năstase

Un scenariu care îmbină ingrediente dintr-un film de aventuri, completat cu elemente poliţiste şi mafiote cu adânci conotaţii politice se regăseşte într-o altă plângere, înaintată de un gălăţean convins că sub o proprietate pe care a cumpărat-o la mijlocul anilor 80 s-ar fi aflat un tezaur. Omul aduce al cunoştinţa organelor de anchetă că a fost victima unui complot ţesut între un fost coleg de serviciu şi nepoţii femeii de la care a cumpărat moşia, care nu doar că l-ar fi otrăvit timp de 20 de ani, dar i-au şi furat tezaurul de sub casă, cu ajutorul mascaţilor.

„Fosta proprietară, care mi-a vândut casa, mi-a destăinuit că în subsolul casei şi a celor două magazii se afla o cantitate imensă de aur (tezaur). Neştiind că M.C. (n.r. un coleg al reclamantului, pe care l-a adus în casă ca să îl ajute la treburile gospodăreşti) era un legătură cu cei doi nepoţi ai fostei proprietărese, nu mi-am dat seama la început că urmărea prada din casă, subsolul casei şi a celor două magazii. (…) În al doilea an l-am dat afară din casă. Din acel moment a început să-mi devasteze casa, grădina şi gardurile de împrejmuire a casei şi a terenului aferent imobilului. La început am căutat să ţin piept devastării dar nu am reuşit, deoarece am făcut reclamaţii peste câteva sute la poliţia Sectorului 4, a municipiului cât şi a judeţului Galaţi, ba mai mult eram luat în râs că dacă nu este crimă la faţa locului, ei nu vin să-şi piardă timpul cu mine. (…) Din anul 1985 până în 2006 am consemnat 2.998 de devastări. Menţionez că tezaurul s-a scos în perioada cât a fost la conducerea Guvernului român domnul Adrian Năstase”, se arată în petiţia gălăţeanului, care îşi încheie pledoaria cu o profeţie: „În acest caz vreau să îl informez pe domnul preşedinte Traian Băsescu că în data de 5 septembrie 2004 am avut o vedenie cu Domnul Nostru Isus Hristos care mi-a zis: „Petrule! Multă lume va fi sub dărâmături şi ape timp de 40 de ani. Începând din anul 2004 până în anul 2044. În România va fi mai mult dezastrul din ianuarie 2007””!

Chiriaşul gazat de vecini

Un alt gălăţean, îi vom spune Vasile, vine cu o petiţie în care îmbină o serie de atentate la viaţa şi sănătatea lui, dar şi o conspiraţie ţesută între vecini, necunoscuţi şi reprezentanţi ai unor instituţii de stat menită să îl extermine. Totul, pigmentat cu un nesfârşit pomelnic de afecţiuni pricinuite de atacurile cu gaze necunoscute, la care a fost supus constant, timp de câţiva ani, la nu mai puţin de cinci domicilii!

„Sunt gazat din data de 2.01.2007, când m-am trezit din somn pe la 3.00 noaptea şi erau gaze de mă sufocau. Mama, care este surdă şi oarbă a simţit mirosurile cu vreo două luni înainte. Cu aproximativ două săptămâni înainte a dat cu sulf în bucătărie, iar pe urmă dădea cu ceva de mă urinam pe mine în pantaloni, neputând să ajung la baie. Acum dă un gaz foarte tare în gât, care se usucă, mă înţeapă ochii, mă doare corpul, urechile ţiuie, mă doare în piept, tot spatele, mâna stângă mă doare din umăr şi îmi amorţesc degetele de la mâini şi picioare, simt o greutate pe umeri şi în tot corpul, pieptul parcă ia foc, simt o durere surdă în toate organele interne, îmi anchilozează picioarele şi partea stângă a abdomenului, înţepături în rinichi, îmi amorţeşte pielea corpului, îmi iese pe buza inferioara în interior, o bubă albă, se usucă buzele şi scuip flegme, la suprafaţa gâtului mă mănâncă şi în interior mă ustură”! Halucinant, nu? Dar petentul nu se opreşte aici, şi continuă cu detalii despre cum s-a ţesut împotriva sa o conspiraţie în care sunt angrenaţi administratorul blocului, reprezentanţii Apaterm şi diverşi necunoscuţi care îl urmăresc pe stradă şi îi filează orice mişcare.

„Acest fapt a început din blocul unde m-am certat cu administratorul care este fost poliţist ieşit la pensie şi administratora care mă înşelau şi care cred că a pus pe şeful de scară să mă tragă de limbă despre fel de fel de lucruri luându-mă să jucăm table vreo trei luni. De atunci am schimbat apartamentele la sugestia procuraturii şi a poliţiei, dar peste tot se întâmplă acelaşi lucru. Stau cu gazdă şi pe unde mă duc sunt gazat. După aproximativ cinci zile vin cei de la Apaterm, se aud bocănituri în pereţi şi încep gazele”…. E inutil să mai spunem că fiecare aspect semnalat de chiriaşul terorizat cu gaze necunoscute a trebuit verificat de poliţişti, pentru a stabili dacă vreunul dintre elementele sesizate se confirmă sau nu…

Vocile din frigider

Este efectul pe care o gălăţeancă în etate pretinde că l-a resimţit imediat după ce vecinul ei de la etajul superiori şi-a instalat internet. Femeia a făcut plângere la poliţie şi le-a cerut ajutorul, susţinând că nu mai poate dormi din cauza…vocilor pe care le aude obsesiv din frigider. Femeia plusează, dând greutate sesizării, cu o altă problemă: un necunoscut îi intra pe fereastra dormitorului şi îi punea toate hainele din şifonier, la uşa camerei. Terifiant!

Omul mic din colţul camerei

N-au descins ştrumfii în Galaţi, dar o localnică a fost atât de convinsă de faptul că s-a procopsit cu un intrus ciudat în apartament, încât s-a gândit să cheme în ajutor poliţia. Sesizarea, care suna foarte serios, s-a dovedit a fi o mare glumă, luată însă în serios de reclamantă.

„Ne-am deplasat la locuinţa reclamantei şi ne-a îndrumat spre sufragerie. Ne-a spus că intrusul este foarte liniştit, nu o deranjează, dar vrea să îl dăm afară din casă. Ne-a indicat un spaţiu mic, de 10 – 15 centimetri, unde chipurile se ascundea „musafirul””, ne-a relatat unul dintre poliţiştii solicitaţi să-l evacueze pe nepoftit.

A chemat poliţia să-l exorcizeze

Nu intră în atribuţiile oamenilor legii lupta cu duhurile, fie ele bune sau rele, dar iată că poliţiştii au fost chemaţi să rezolve un astfel de caz. Solicitant, un bărbat care, prin denunţul pe care l-a făcut, trăgea un semnal de alarmă că de zece ani îi intră dracii prin urechi şi nu îi dau pace. Ce trebuiau să facă poliţiştii? Să-i scoată dracii din cap, sau cel puţin să-i potolească, deoarece petentul susţinea sus şi tare că este frecvent bătut de demoni…

Orice reclamaţie e verificată şi soluţionată

Poate părea pierdere de timp, dar, da, poliţiştii trebuie ca, odată ce înregistrează chiar şi astfel de plângeri, să le rezolve. Sunt sarcini de serviciu şi după ce se fac verificări, care uneori durează luni întregi, se dă soluţia. În cazul în care cele sesizate nu se confirmă, petentul primeşte o adresă prin care este anunţat că cele sesizate nu întrunesc elementele constitutive ale unei contravenţii sau infracţiuni, iar cauza se clasează. În final, pentru că poliţia e în slujba cetăţeanului, adresantul este asigurat că poate apela oricând, cu încredere…

Citit 2472 ori Ultima modificare Luni, 31 Decembrie 2012 11:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.