Propunerile unui student gălăţean pentru un oraş civilizat

Propunerile unui student gălăţean pentru un oraş civilizat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am primit pe adresa redacţiei o scrisoare de la Marian Rusu, student la Facultatea de Ingineria Mediului, care este nemulţumit de starea oraşului în care trăieşte. Acesta vine cu o serie de propuneri adresate autorităţilor gălăţene şi menite să situeze oraşul la un nivel civilizat.

„Nu pot să rămân indiferent la degradarea pe zi ce trece a oraşului. Sunt profund indignat, mai ales de nepăsarea celor care ar putea face ceva. Drept urmare, m-am gândit la o serie de măsuri urgente care se impun pentru aducerea oraşului la un nivel de civilizaţie mai ridicat.

Depozitarea selectivă a gunoiului menajer pe sortimente şi urmărirea de către un reprezentant al Primăriei ca acest lucru să se realizeze corect. Înfiinţarea de noi locuri de parcare, fără ca prin aceasta să fie afectate spaţiile verzi existente (care oricum sunt insuficiente pe cap de locuitor, în comparaţie cu media europeană). Spaţiile verzi existente să fie păstrate cu stricteţe şi cosmetizate prin reînlocuirea gardului viu care este neuniform şi degradat. Plantarea de noi arbori ornamentali acolo unde este necesar. Iar primăvara văruirea tuturor arborilor, semănarea de gazon şi plantarea de flori.

Distrugerea imediată a garajelor, copertinelor şi a altor construcţii ilegale şi monstruoase de pe domeniul public.

Să fie adoptată o lege prin care să fie interzisă răscolirea şi împrăştierea gunoiului menajer. Acest lucru duce la răspândirea microbilor şi pune în pericol sănătatea noastră, a tuturor.

Amenajarea mai multor locuri de joacă pentru copii şi supravegherea acestora, pentru a preveni eventualele stricăciuni.

Anveloparea blocurilor printr-un program organizat de Primărie, în care să se păstreze o anumită cromatică a imobilelor. Adoptarea unei legi care să pună accent pe estetica imobilelor şi care să interzică montarea mai multor culori de geam termopan. Toate ferestrele dintr-un bloc să aibă aceiaşi culoare şi acelaşi format.

Tot printr-un program organizat de Primărie, odată cu izolarea blocurilor să fie schimbate şi vechile uşi de la intrările din bloc şi montarea de interfoane, acolo unde nu există. Acest fapt ar duce la o mai bună protecţie a cetăţenilor vârstnici şi nu numai”, se arată în scrisoarea studentului Marian Rusu.

Citit 4340 ori Ultima modificare Luni, 14 Ianuarie 2013 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.