Campanie VL "Tu ştii ce face administratorul tău?" Chiriaşi ai Primăriei cu datorii imense la întreţinere

Campanie VL "Tu ştii ce face administratorul tău?" Chiriaşi ai Primăriei cu datorii imense la întreţinere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu toţii mergem lună de lună să ne plătim întreţinerea, pentru a nu avea surpriza că nu mai avem apă caldă, apă rece sau gaze. Cu toate acestea, în ultimul timp, apar din ce în ce mai multe situaţii în care administratorii „uită”, intenţionat sau nu, să vireze banii primiţi către furnizorii de utilităţi. Aceste acţiuni, întinse pe parcursul mai multor ani, duc în cele din urmă la sistarea furnizării utilităţilor, sau, cum este cazul Apaterm, spre falimentarea companiilor ce se ocupă cu furnizarea utilităţilor către populaţie.

Încă o asociaţie cu probleme

Vineri, peste 50 de oameni s-au strâns în holul blocului K9 din cartierul IC Frimu , pentru a protesta deoarece, din cauza datoriilor neplătite către principalii furnizori de utilităţi, s-au trezit în plină iarnă fără apă caldă, apă rece şi gaz.
„Niciodată administratorul nu a afişat corect lista întreţinerii. Niciodată nu am ştiut cu exactitate în ce situaţie se află asociaţia. Mai mult, de vreo săptămână nici măcar nu mai reuşim să contactăm administratorul şi nici preşedintele de asociaţie. În această săptămână ne-am trezit că am rămas fără apă caldă, apă rece şi gaz. Nu ştim la cine să mai apelăm. Cei de la Primărie spun mereu că noi trebuie să luăm măsuri împotriva lor”, a explicat Iordache Tanvuia, unul dintre cei care îşi plătesc întreţinerea la Asociaţia 768.
Deşi proprietarii spun că într-adevăr asociaţia are datorii, de vină este tot municipalitatea. Culmea este că, de data aceasta, oamenii au şi dreptate.
„Sunt oameni cu 6-700 de milioane datorii la întreţinere. Din păcate nu avem ce face împotriva lor, deoarece sunt chiriaşi ai Primăriei. Efectiv ne râd în nas. Din cauza unor astfel de oameni şi din cauza faptului că nu putem vedea exact situaţia noastră, ajungem să îngheţăm în plină iarnă”, a explicat şi Maria Mihai.
„Nu ştim dacă este vorba de furt sau doar de neglijenţă, dar această situaţie durează de foarte mulţi ani. De-abia acum am realizat situaţia, când ne-au fost tăiate utilităţile. Poate se sesizează cineva!”, ne-a declarat şi Caterina Ion.
Vineri, până la închiderea ediţiei, nici administratorul, nici preşedintele de asociaţie nu au putut fi contactaţi. Cât despre sesizare, singura soluţie a păgubiţilor este să depună plângere la poliţie şi, ulterior, să acţioneze în judecată persoanele responsabile de situaţie. Cu dovada că au făcut plângere şi cu dovada că au schimbat conducerea asociaţiei, poate vor îndupleca şi companiile furnizoare să reia alimentarea cu apă şi gaze.

Jaf în toată regula

Astfel de situaţii nu sunt singulare în Galaţi. "Viaţa liberă" a mai relatat despre alte două cazuri similare în ultima lună. Dinspre Primărie, semnalele sunt şi mai îngrijorătoare. „Mă tem că vor mai fi astfel de cazuri, în care administratorii au greşit, intenţionat sau nu. De-abia în următoarele luni se va vedea situaţia exactă, atunci când va intra în funcţiune CalorGal. Atunci toate contoarele vor fi date la zero şi se va putea vedea foarte rapid cine este bun platnic şi cine nu. De-abia atunci rău platnicii vor putea fi debranşaţi mai uşor”, a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi. Cât despre chiriaşii Primăriei care nu îşi plătesc întreţinerea, municipalitatea nu prea are ce face. „Până în momentul în care va exista o decizie judecătorească definitivă şi irevocabilă împotriva lor, nu se poate face nimic”, a mai spus Mihai Costache. Noi credem însă că orice contract de închiriere a unui spaţiu al Primăriei ar trebuie să conţină o clauză care să oblige chiriaşul şi la plata utilităţilor.

Dacă ştiţi situaţii similare, scrieţi-ne!

În următoarea perioadă, cotidianul "Viaţa liberă" îşi propune să demaşte jafurile făcute de administratorii asociaţiilor de proprietari. În cazul în care cunoaşteţi astfel de situaţiii, scrieţi-ne pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau aduceţi o scrisoare în str. Domnească nr. 68.

Citit 5300 ori Ultima modificare Duminică, 27 Ianuarie 2013 16:43

21 comentarii

 • postat de Feliz navidad
  Marți, 29 Ianuarie 2013 15:05
  PENTRU DOBITOCUL care a postat anuntul la adresa mea.masina este ford mondeo si este pe spania.si nu este a ei .inti documentezate cind scri cati dau la ***si ne intilim .daca esti incult .nu mai scrie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un cetatean din afara turmei
  Marți, 29 Ianuarie 2013 10:41
  Exista softuri pt. asociatiile de proprietari care ar putea scuti locatarii de multe inconveniente, si care ar putea arata exact calculul lunar al intretinerii. Ce fel de cursuri au facut acesti administratori de bloc? Risul lumii, ei nu se descurca cu un calculator, habar nu au, dar in schimb au diploma de la acele cursuri de doi lei. Sunt tineri someri care nu pot ocupa un post de administrator si care s-ar descurca de o mie de ori mai bine decit administratorii actuali cu ideile lor tinute la naftalina. http://www.aviziero.ro linkul unui soft mult prea interesant pt. asociatiile din Galati, acest oras rosu cum a fost denumit cindva si in care se misca atit de greu lucrurile. AVIZIERO (http://www.aviziero.ro) acest program nu implica costuri mari pt. o asociatie dar pe cine sa convingi tu, un proprietar care ai dreptul sa stii ce platesti, ai dreptul sa verifici contul bancar al asoc. de proprietari, etc.? Mass-media, presa ar trebui sa ne ajute in acest sens. Acest soft a fost implementat in citeva orase din tara dar galatenii poate ca nici nu au auzit de asa ceva. Multi se pling ca nu-s multumiti de administratori dar se informeaza, se implica cu adevarat, fac ceva pt. comunitate sau asteapta sa faca altii pt. ei? In ceea ce ma priveste am facut diferite sesizari la primarie prin intermediul internetului, dar trebuie ca majoritatea cetatenilor sa se implice si asta doar pt. binele lor. Cetatenii se pot informa accesind acest link http://www.aviziero.ro/cat-costa si decizia le apartine in totalitate si asta numai daca vor cu adevarat o transparenta a cheltuielilor din cadrul asociatiilor de proprietari. Solutii sunt destule dar trebuie sa le cauti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un cetatean din afara turmei
  Marți, 29 Ianuarie 2013 10:10
  Nu stiu ce face administratorul meu pt. ca nimeni nu se implica in a-l intreba, a cere contractele sau statul de plata pt. salariile jusristului, contabilei, presedintelui, femeia de serviciu - care spala numai o data pe saptamina scara blocului ca, zice administratorul asociatiei, are prea multe scari (incredibili ce nesimtire, omul se spala tot asa, odata pe saptamina? l-am intrebat). Platim multi angajati, nu exista comitet de bloc, nu se fac sedinte, nimeni nu verifica. S-au instalat si nu poti sa-i mai desprinzi deoarece trebuie oraganizata adunarea generala si sa se voteze, ceea ce nu se va mai face in veci caci oamenilor nu le mai pasa iar unul, doi sau trei nu au nici o putere. Nu au fost in stare sa faca un statut al asociatiei ca lumea, care trebuie gindit, nu negociaza contractele cu furnizorii. Au venit la un moment dat unii de la gaze care, zica-se ca au verificat in ap. Nu am stiut, nu eram acasa si m-am trezit ca am platit, ca era trecut pe o lista numele meu si al ap. dar aceste date erau pur si simplu luate din lista de plata, caci in dreptul numelui era trecut un nr. de carte de identitate fictiv. Asta se intimpla la Asoc. 183 din Mazepa 2. Administratorul nu se implica deloc in a administra partile comune ale proprietarilor, asteapta sa i se faca sesizari dar el are aceasta obligatie, tot el trebuie sa verifice daca sunt in regula conductele, spatiile comune, etc. Sunt spatii ocupate pe scara (scara are doua intrari) abuziv de catre unii unde-si depoziteaza diferite materiale de constructii - pur si simplu si-au facut magazie in spatiul unde e conducta de gaze cu contoarul aferent iar cei de la gaze nu iau nici o masura, mai ales ca trebuie sa verifice lunar. I s-a adus la cunostinta administratorului si acesta nu a luat nici o masura si nici acel presedinte pe care chiar l-am intrebat care e rolul lui in aceasta asociatie si omul se supara si chiar se enerveaza. Majoritatea cetatenilor nu stiu sa-si apere drepturile. Este de asemenea un spatiu in afara scarii destinat femeii de serviciu, care este la fel, ocupat de o locatara de la parter ce si-a facut camara pt. care nu plateste si care, mai aduna si de prin gunoaie si depoziteaza acolo dar si la subsolul blocului. Sesizari s-au facut de catre locatari, in mod direct, la primarie, la politie. In afara faptului ca i se atrage atentie sa nu mai faca asa ceva, in rest nu se mai ia absolut nici o masura. Chiar si in scara unde este asociatia, spatiul destinat uscatorului este ocupat de asociatie si mai exista un spatiu inchis pe scara respective, unde este tot un fel de magazie. Ce sa mai spunem de locul unde sunt pubelele de gunoi in care mizeria abunda dar si mirosurile, in acelasi timp. Cam asta se intimpla in secolul XI din cauza incompetentei, a lipsei de educatie si de responsabilitate, intr-un cuvint NESIMTIRE.
  0
  0
  Raportează
 • postat de nedreptate
  Luni, 28 Ianuarie 2013 17:53
  e o intreaga hotie.... verificati, va arugam pe dna administrator LILI din micro 40, blocul N7.... habar n-are de legi, decrete, O.Uș sau HCL..... ea stie doar sa incarce facturile, pe motiv ca...... asa iese la calcu, Sa te fereasca Domnul sa-i ceri socoteala ca nu te mai speli cu toata apa.... Si ce cocoana este madam!! Si ce masina are...Si cate si mai cate.. De unde sa stim noi ce face dumneaei? Cine ne asculta?l
  0
  0
  Raportează
 • postat de Plata apei reci, apei calde să se facă direct prin factură de Calorgal și Apăcanal la casierii și prin Poșta Română.
  Luni, 28 Ianuarie 2013 17:52
  Apă-Canal și Calorgal dacă vor să aibă bani ar trebui să adopte conceptul de facturare și plată de la Renel(curent electric) prin facturare estimativă și regularizare la treiu sau șase luni pentru a scăpa de ''zona nimănui'', adică administrația asociației de proprietari ce dețin bani în sume prea mari pentru potențialul lor de recuperare a banilor în caz de greșeală de calcul, delapidare.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cora
  Luni, 28 Ianuarie 2013 14:34
  Treaba asta cu asociatiile ( cica ) de proprietari este o escrocherie pe fata pe care nu o poate demonta nimeni, caci ticalosii de la varf i-au dat stabilitate legala. E echivalenta cu talharia, dau navala peste tine in casa si-ti iau banii, fara sa-i poata trage cineva la raspundere, nici macar prin intermediul justitiei, caci legile care-i apara sunt facute de hoti pentru hoti. Daca vrei sa fii corect si sa-ti platesti utilitatile, inseamna sa consimti a fi jefuit, un bun platnic e un fraier care munceste sa tina in spate toti parazitii, de la seful de scara, secu rist cu acte in regula, la bosorogul de la adminstratie, care a fost turnator si pe vremea lui ceasca, deci secu rist cu state vechi, la boarfa de casiera care primeste salariu pentru opt ore prestate pe saptamana, cand tu muncesti ca boul si 12-13 pe zi sa-i intretii pe ei, la jigodiile de la ista care te silesc sa platesti caldura pe care n-o consumi, la smecherii de la primarie pe care tot tu ii tii pe salarii grase si prime de tras apa la buda cand dai navala sa platesti din ianuarie impozitul la casa si la masina, de parca te-ai teme sa nu mori pana la sfarsitul anului si sa nu apuci sa le dai....
  Daca faci cerere de debransare de la mizeria de termoficare, iti cer dovada ca ai alte surse de caldura, de parca pe cei bransati ii obliga cineva sa-si deschida repartitoarele. Daca reusesti sa te debransezi si nu mai beneficiezi de serviciile lor, te silesc sa platesti cica partile comune, care parti sunt de cele mai multe ori reci. Am solicitat la ista sa-mi puna repartitoare pe tevile comune care zic ei ca-mi incalzesc casa. Nu vor, n-au motivat de ce, desi eu nu pricep de ce trebuie sa ma ti ganesc, ca n-am niciun contract incheiat personal cu ei, cine naiba-s astia? Daca le-am zis ca le tai tevile si gata, erau in pragul infarctului, cica le destabilizez sistemul si nu fac eu ce vreau in casa mea, desi-s proprietar. Daca vreau sa izolez tevile, cica tot platesc nu-sh ce procent, ca-mi incalzesc aia cu repartitoarele inchise peretii la apartament, mie, care am 22 de grade in casa. Firesc ar fi sa-mi plateasca ei mie chirie pentru tevile jegoase care imi traverseaza casa si care pot oricand sa fie o sursa de avarie. Vorba lui Eminescu, mare vorba, "sa dam foc la puscarie si la casa de nebuni.... "
  ( si un fraier mai jos cica-s de vina locatarii, ca nu-si cunosc drepturile.... care drepturi? poate ar fi daca ni le-am cere la CEDO. Chiar, la CEDO a incercat cineva? )
  ( ma distreaza maxim cenzura asta )
  0
  0
  Raportează
 • postat de cora
  Luni, 28 Ianuarie 2013 14:30
  Treaba asta cu asociatiile ( cica ) de proprietari este o escrocherie pe fata pe care nu o poate demonta nimeni, caci ticalosii de la varf i-au dat stabilitate legala. E echivalenta cu talharia, dau navala peste tine in casa si-ti iau banii, fara sa-i poata trage cineva la raspundere, nici macar prin intermediul justitiei, caci legile care-i apara sunt facute de hoti pentru hoti. Daca vrei sa fii corect si sa-ti platesti utilitatile, inseamna sa consimti a fi jefuit, un bun platnic e un fraier care munceste sa tina in spate toti parazitii, de la seful de scara, securist cu acte in regula, la bosorogul de la adminstratie, care a fost turnator si pe vremea lui ceasca, deci securist cu state vechi, la boarfa de casiera care primeste salariu pentru opt ore prestate pe saptamana, cand tu muncesti ca boul si 12-13 pe zi sa-i intretii pe ei, la jigodiile de la ista care te silesc sa platesti caldura pe care n-o consumi, la smecherii de la primarie pe care tot tu ii tii pe salarii grase si prime de tras apa la buda cand dai navala sa platesti din ianuarie impozitul la casa si la masina, de parca te-ai teme sa nu mori pana la sfarsitul anului si sa nu apuci sa le dai....
  Daca faci cerere de debransare de la mizeria de termoficare, iti cer dovada ca ai alte surse de caldura, de parca pe cei bransati ii obliga cineva sa-si deschida repartitoarele. Daca reusesti sa te debransezi si nu mai beneficiezi de serviciile lor, te silesc sa platesti cica partile comune, care parti sunt de cele mai multe ori reci. Am solicitat la ista sa-mi puna repartitoare pe tevile comune care zic ei ca-mi incalzesc casa. Nu vor, n-au motivat de ce, desi eu nu pricep de ce trebuie sa ma tiganesc, ca n-am niciun contract incheiat personal cu ei, cine naiba-s astia? Daca le-am zis ca le tai tevile si gata, erau in pragul infarctului, cica le destabilizez sistemul si nu fac eu ce vreau in casa mea, desi-s proprietar. Daca vreau sa izolez tevile, cica tot platesc nu-sh ce procent, ca-mi incalzesc aia cu repartitoarele inchise peretii la apartament, mie, care am 22 de grade in casa. Firesc ar fi sa-mi plateasca ei mie chirie pentru tevile jegoase care imi traverseaza casa si care pot oricand sa fie o sursa de avarie. Vorba lui Eminescu, mare vorba, "sa dam foc la puscarie si la casa de nebuni.... "
  ( si un fraier mai jos cica-s de vina locatarii, ca nu-si cunosc drepturile.... care drepturi? poate ar fi daca ni le-am cere la CEDO. Chiar, la CEDO a incercat cineva? )
  0
  0
  Raportează
 • postat de un realist
  Luni, 28 Ianuarie 2013 14:09
  organizarea asociatiilor de locatari a fost reglementata si inainte de 1990 si atunci banii platiti de chiriasi( 95 % din apartamente erau fond locativ de stat) catre asociatie erau de multe ori opriti din drumul lor catre furnizorul de servicii( ijgcl atunci inainte de 1990) Observati ca evit cuvantul ,,furt'' tocmai pentru ca o asemenea fapta trebuie dovedita
  Legislatia a fost modificata pe ici pe colo dar in esenta a ramas aceeasi.
  Cineva a scris intr-un comentariu ,,Asociaţiile sunt conduse de un comitet ales de adunarea generala. Comitetul desemneaă un birou executiv şi un preşedinte'' .....asa e ...cu amendamentul ca ei propun ANGAJAREA CA SALARIAT a unui administrator......deci administratorul are carte de munca si este salarizat din banii oamenilor din asociatia respectiva.
  1)Problema e ca ,unii locatari pur si simplu nu se pricep la chestiuni legate de organizare,pe unii nu-i intereseaza( in baza principiului eu platesc nu ma intereseaza ce e cu asociatia)...altii au montat de ex.centrale de apartament( si de acum nu ma mai intereseaza) dar uita ca sunt parti de folosinta comuna ....unii sufera din lipsa utilitatilor....
  2) transformarea din asoc de loc in asoc de proprietari....duce la lipsa responsabilitatii organelor competente in a verifica( de ex primaria prin serviciul dedicat acestei activitati) singura verificare - in cel mai bun caz -e sa vina cineva sa verifice un registru de casa- in rest toti vor spune sunteti proprietari va descurcati
  3)e f greu cu actuala legislatie sa dovedesti -- lipsa in gestiune- sau sa schimbi comitetul - nu se vor strange niciodata 2/3 dint totalul asociatiei sa semneze un proces verbal
  4) de multe ori o persoana este administrator ( deci salariat) la mai multe asociatii...in consecinta poate jongla mai usor cu banii.....( lipsa din gestiune de lao asoc poate fi acoperita temporar cu banii de la alta)
  In incheiere ....si primaria si fostul apaterm sau apa canal cunosc probleme de la asociatii-din pacate sunt f putini presedinti si comisii de cenzori care sa stie meserie si sa verifice actele ...
  0
  0
  Raportează
 • postat de un galatean
  Luni, 28 Ianuarie 2013 13:19
  Ce face serviciul asociatiilor de proprietari din Primarie? Pentru ce sunt platiti? Daca tot exista acest serviciu cu atati functionari de ce nu fac verificari contabile? Cum isi justifica salariile care le iau? Daca tot nu se implica Primaria ,sa dispara acel serviciu.Fiecare face ce vrea si administratorii care nu ii controleaza nimeni si presedintii de asociatii si serviciul din Primarie. Iar povestea cu repartitoare este cea mai mare idiotenie si prostie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de CAMELIA
  Luni, 28 Ianuarie 2013 12:48
  Referitor la ce a postat George ,e cumplit si revoltator ,adica eu stau cu chirie cu 2 copii ,am dosar la ANL din 2007 si de cate ori ma duc in audienta imi spun ca nu se mai construiesc si alti profita la greu si mai au si nesimtirea sa spuna ca nu le poate face nimic ,de ce nu intervine nimeni sa-i dea afara si sa dea case la oameni care chiar au nevoie ; DE FAPT RASPUND TOT EU ....SUNT CEI CARE AU DAT SPAGA CU SIGURANTA SAU ANGAJATI AI PRIMARIEI !!!!!!!! RUSINEEEE SA SE FACA VERIFICARI LA ANL SI LA LOCUINTELE SOCIALE
  0
  0
  Raportează
 • postat de Primaria Galati
  Luni, 28 Ianuarie 2013 12:40
  numai cand am inceput sa citesc primele randuri mi-am dat seama ca aceasta tentativa de jurnalist n uare creier sau creur cum vreti voi.... citez "Cu toţii mergem lună de lună să ne plătim întreţinerea" HAHAHAHAHHAHAHAHAHAH Bai ciumpix ... care cu totii ???? care ma ???? tu ai vazut cati datornici la intretinere sunt ????? cati nesimtiti nu-si platesc intretinerea???? FOAARTE MULTI!!!! Unde ai invatat tu sa scrii ??? tu stiai ca un articol (de ce sa ma obosesc sa-ti explic pt ca am scris mai sus nu ai creier) se scre contactand cele 2 parti...?? Unde e declaratia administratorei?? unde e jaful aici?AA??? UNDE SUNT DOVEZILE>???? Eu daca eram in locul administratorei te dadeam in judecata.PUNCT.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bismark
  Luni, 28 Ianuarie 2013 11:03
  Din cauza prostiei si a indolentei proprietarilor se intimpla ca administratorii sa fure cit pot ei. Daca unul sau doi proprietari incearca sa verifice statul de plata al angajatilor asociatiei e mare scandal din partea administratorului si al presedintelui asociatiei care nu doreste sa discute cu absolut nimeni. Ce poti face, singur proprietar cind ceilalti platitori nu se implica? Turma de vite plateste dar habar nu are ce plateste. Imbecili sunt proprietarii ca nu stiu pe ce dau banii si nu trebuie sa se plinga ca li s-a intrerupt furnizarea apei. Nu stiu sa-si apere drepturile si nici nu vor. Asteapta ca altii sa vina sa le explice. Foarte bine fac administratorii ca-i fura. La asemenea prosti asa administratori.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Galatean
  Luni, 28 Ianuarie 2013 10:48
  Aproape toti admin. de bloc/ asociatie sunt niste hoti ! Se umfla "factura" la intretinere intr-o bataie de joc pt ca oamenii sunt prosti si comozi, ia sa isi calculeze fiecare cat consuma si o sa aveti surprinderea ca una va iese dupa calcul si alta scrie in tabelul facut de administrator . Sunt unii asa zisi sefi de scara sau de bloc care stau paravan si "angajeaza" diferite pipitze la asociatie pe post de marioneta . Cazul blocurilor din mazepa , sau cazul asociatiei de la DL3 mazepa unde "seful" de scara pe nume Rosca a pus o doamna la asociatie dar rar o vezi la program insa incaseaza "salariu " si nimeni nu stie cat si cum si pe ce , nimeni nu controleaza. Banii locatarilor sunt bagati la o banca din 3 in 3 luni ca sa ciupeasca ei din dobanda , sa pus o antena pe bloc iar banii de pe contract iau bagat tot ei in buzunare si ca sa nu bata la ochi au dat o mana de var si facut o revizie la lift insa suma primita de la compania de telefonie ( cea care a pus antena pe bloc) este foarte mare si ei nu pot justifica unii sunt banii ( cand zic ei,ma refer la seful de scara si prietenii lui ) ca sa nu mai zic ca se fac favoritisme si fraierii au consum mai mare de apa calda si rece iar prietenii "sefului" de scara au consumul mic sau chiar deloc ( ap. cu 3 camere consum aproape 0) . tevile de la subsol sunt praf de abia se mai tin dar ei cica au facut o asa zisa izolare a blocului ! daca cineva ia la purificat actele de la asociatia blocului DL3 , scara 1 mazepa...o sa va INGROZITI !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Rică
  Luni, 28 Ianuarie 2013 10:39
  Gălăţeni nu vă panicaţi. Primăria Galaţi a fost condusă de oamenii roşii de la al doilea război mondial pâna vara trecută. Nu vă faceţi iluzii că vor fi schimbări majore prea curând.Primăria este aceeaşi, doar nişte oameni rotiţi pe ici pe colo. Primăria este stăpâna asociaţiilor de proprietari atât timp cât administratorii sunt ţinuţi de nas cu belciugul numit atestat dat de primărie. Deci cine răspunde la comenzile primăriei are atestat cine nu, nu are. Asociaţiile sunt conduse de un comitet ales de adunarea generala. Comitetul desemneaă un birou executiv şi un preşedinte, preşedinte care teoretic ar trbui să conducă intreaga activitate de punere în practică a hotărârilor adunării generale.La asociaţia de proprietari nr.765 din zona IC Frimu nu s-a mai ţinut o adunare generală de aproximativ 8 ani. Debandadă totală. Ştampila asociaţiei, care trebuei să stea la preşedinte stă la administrator, care este dirijat de primărie în tot ceea ce presupune contracte....Aceşti administratori conduc de fapt asociaţiile de proprietari. Ei ştiu pe cine să mai păsuiască cu cheltuielie. ei sunt cei care, odată ce au incheiat contracte cu cei de la repartitoare le acoperă şi măgăriile acestora (oare degeaba?). De aceea trag un semnal de alarmă către conducerile asociaţiilor de proprietari să nu semneze ca primarii în numele asociaţiei fără mandat de la adunarea generală, mai cu seamă acolo unde angajează asociaţia în întrgul ei. Să nu uite că sunt plătiţi din banii membrilor asociaţiei. Să lase comisionul şi şpaga deoparte şi să răspundă cerinţelor şi nevoilor asociatiei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Luni, 28 Ianuarie 2013 10:21
  Ca intotdeauna in acest ziar se duce o campanie asidua de defaimare a administratorilor de asociatii. De ce nu spuneti domnilor ca este de datoria comitetului executiv al asociatiei, in frunte cu Maria Sa "Presedintele asociatiei" sa ia masuri in legatura cu acesti datornici, fie ei chiriasi ai primariei sau nu! Deasemenea, tot acest comitet trebuie sa se ingrijeasca sa existe un cenzor sau o comisie de cenzori care sa verifice intreaga activitate a asociatiei si in primul rand modul in care sunt gestionati banii asociatiei de catre administratori.
  Nu mai aruncati cu tot noroiul in administratori! Mai pastrati un pic si pt presedinte si comitet....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Anca
  Luni, 28 Ianuarie 2013 09:08
  Aministratorii de asociații au primit acte adiționale la viitorul contract, în care una dintre părți este Heat Energy Services din Dr. Tr. Severin. Numai taxa de defalcare a serviciului și repartizare a costului va fi imensă: 5 lei fără TVA, de persoană. Bani aceștia vor pleca din Galați?
  0
  0
  Raportează
 • postat de George
  Luni, 28 Ianuarie 2013 08:50
  De ce acesti chiriasi ai primariei au contracte pe durata nedeterminata?? La ANL avem contract pe un an si in fiecare an pentru prelungire trebuie dovada ca nu avem datorii la intretinere! Nu se poate face si in cazul acestor chiriasi la fel? Desi si in cazul ANL sunt destui care au contracte expirate de 4 ani de zile (neavand contract de inchiriere valabil nu mai au nici lumina, gaze si improvizeava ceea ce a e periculos pentru noi toti!) si au datorii de 100 de milioane si la fel iti rad in nas ca ei nu au platit NIMIC de 4 ani de zile dar fac chefuri in fiecare zi! Asta fac cazurile sociale puse in blocurile ANL pe langa ceilalti tineri! Am ramas fara apa calda 2 luni din cauza a 4 locatari dintr-un bloc de 60 de apartamente!
  0
  0
  Raportează
 • postat de florin
  Luni, 28 Ianuarie 2013 07:23
  Asociatia nr.768 (I.C. Frimu) are o datorie fata de societatea Apa Canal in jurul sumei de 500.000 ron ?!! in urma caruia intregii asociatii s-a sistat alimentarea de apa rece. In aceasta asociatie fac parte si o serie de propietari (aprox.25%) la zi cu cetrala termina (nu avem acces la nici o picatura de apa) si restul de propietari, majoritari, cu restante (si chiriasi ai primariei), au acces in continuare la apa calda si caldura (se folosesc de utilitatile ramase, nu platesc si nu pot fi constransi datorita legilor pe condominiu). A.N.R.S.C. a avut grija sa nu avem posibilitatea dupa cum stii sa fim racordati individual la apa potabila iar noi cu trecerea timpului suntem in pragul unei epidemii igenico-sanitare.
  P.S. E foarte greu sa fii corect si sa platesti taxe si impozite la timp in Romania si sa n-ai nici macar dreptul la o viata decenta. Mai multe drepturi si conditii sunt pentru puscariasi in penitenciar. Asta sa fie oare alternativa in tara asta, furtul si jaful?
  0
  0
  Raportează
 • postat de virgil 20
  Luni, 28 Ianuarie 2013 06:42
  La asociatia 534 avem de recuperat de la primarie datorita unui chirias evacuat pana la urma dupa ce a adunat la plata intretinerii fabuloasa suma de 120 000 de ron adica un miliard douasute de mii si culmea exista o hotarare judecatoreasca de executare a primariei aceasta institutie nu are conturi .
  deci concluzia care ar fi???
  0
  0
  Raportează
 • postat de virgil 20
  Luni, 28 Ianuarie 2013 06:42
  La asociatia 534 avem de recuperat de la primarie datorita unui chirias evacuat pana la urma dupa ce a adunat la plata intretinerii fabuloasa suma de 120 000 de ron adica un miliard douasute de mii si culmea exista o hotarare judecatoreasca de executare a primariei aceasta institutie nu are conturi .
  deci concluzia care ar fi???
  0
  0
  Raportează
 • postat de Hotia s-a nascut la stat
  Luni, 28 Ianuarie 2013 05:28
  Da, stiu eu o situatie similara: e unul, Cubasa, administrator la o asociere cu capital de stat care n-a afisat calculele pentru aproape 50 de milioane de euro lipsa. Aveti vreo campanie si pe numele lui sau numai campanii din astea de prostit lumea ca sa nu se prinda cine sunt adevaratii vinovati, pestii mari?
  E bine si cu administratorii de bloc, dar astia sunt zecimale dupa virgula fata de ce volatilizeaza administratorii statului.
  Primaria tine chiriasi unii care nu-si platesc debitele. Sustine indolenta ca nu le poate face nimic "până în momentul în care va exista o decizie judecătorească definitivă şi irevocabilă împotriva lor”. Dar asociatia 768 are datorii la Apa Canal din perioada 2005-2012. Adica vreti sa spuneti ca in toata perioada asta n-ati putut face nimic impotriva lor? Dar macar ati incercat? Cu siguranta nu de vreme ce au avut apa calda pana de curand. Iar datoriile mai vechi de trei ani nici nu se pot recupera, s-au prescris. Cum o sa se prescrie si a lui Cubasa daca nu-l puneti sa sara in sus si ne mai aburiti cu plevusti din astea.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.