32 de farmacii independente din Galaţi fac parte acum din grupul Ethica (P)

32 de farmacii independente din Galaţi fac parte acum din grupul Ethica (P)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Văzându-se puse în situaţia de a face faţă unei concurenţe neloiale în creştere, farmaciile independente au decis să se reunească la nivel naţional sub o identitate comună, un brand cu numele de Ethica. Grupul Ethica reuneşte peste 250 de farmacii independente la nivel naţional, 32 dintre acestea fiind din judeţul Galaţi. Întregul proiect s-a derulat sub patronajul Federaţiei Patronatelor Farmaceutice din România „Farmacia”.

De ce “Ethica”?

“Prin aderarea la Grupul Ethica, noi dorim să readucem în prim plan conceptul de farmacie etică, farmacia care plasează în centrul atenţiei pacientul, acordând prioritate maximă nevoilor reale ale acestuia şi nu câştigului financiar. Toate cele 32 de farmacii independente din Galaţi care fac parte acum din Grupul Ethica sunt conduse de farmacişti cu experienţă, care au libertatea de a lua singuri deciziile cele mai corecte. Pentru noi întotdeauna vor prima măsurile care pun în centrul atenţiei pacientul şi nu beneficiul nostru propriu. Farmaciile independente Ethica se deosebesc de alte farmacii şi prin faptul că deţin laboratoare proprii pentru prepararea medicamentelor, venind astfel, încă o dată, în sprijinul pacienţilor care au nevoie de preparate personalizate, prescrise de medicii specialişti”, explică farm. pr. Aneta Badea, preşedintele Patronatului Farmaceutic Galaţi şi vicepreşedinte al Federaţiei „Farmacia”.

Împotriva automedicaţiei şi a abuzului de medicamente

Impunerea unui target de vânzări în cadrul unor anumite farmacii are drept consecinţă încurajarea consumului de medicamente. Angajaţii unor astfel de farmacii sunt obligaţi să vândă cât mai mult şi, de preferat, cât mai scump, pentru atingerea unui obiectiv financiar lunar.

„Noi ne propunem să ne implicăm în combaterea automedicaţiei şi a abuzului de medicamente prin informarea pacienţilor cu privire la faptul ca orice produs, fie că este vorba de medicamente, vitamine sau orice alte suplimente nutritive, poate deveni toxic şi poate reprezenta un risc pentru sănătatea lor dacă este luat incorect sau abuziv. Pacientul trebuie să plece din farmacie numai cu acele produse de care are nevoie şi nu trebuie să fie inoportunat cu recomandări de alte produse pe care nu le-a solicitat sau de care nu are nevoie. Misiunea grupului Ethica constă în adoptarea unei atitudini etice, în crearea unui mediu prietenos în care pacientul să se simtă în siguranţă.

Ne-am mai propus şi promovarea unei utilizări raţionale a medicamentelor, precum şi practicarea unor preţuri corecte şi transparente care să nu ascundă false promisiuni”. adaugă farm. pr. Aneta Badea.

Politica de vânzări la care apelează lanţurile de farmacii a dus deja la modelarea unui comportament specific al clienţilor. Aceştia insistă să cumpere produse farmaceutice de import mai scumpe, deşi au alternative la fel de eficiente şi la preţuri mult mai bune. Schimbarea acestei percepţii este un alt obiectiv al grupului Ethica. 28 dintre cele 32 de farmacii independente Ethica funcţionează în municipiul Galaţi, în vreme ce restul au sedii în alte localităţi din judeţ. Se asigură astfel accesul la servicii farmaceutice de calitate a cât mai multor gălăţeni. Evenimentul de lansare a avut loc joia trecută (30 ianuarie), la Restaurantul Monarch, în cadrul conferinţei de presă “Reorganizarea farmaciilor independente”.

Citit 3162 ori Ultima modificare Luni, 04 Februarie 2013 17:12