Pensionarii, despre majorarea de 4 la sută: "Ce iau pe mere dau pe pere..."

Pensionarii, despre majorarea de 4 la sută: "Ce iau pe mere dau pe pere..."
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cum percep unii dintre gălăţeni noua măsură de mărire a pensiei cu 4 la sută?

Fără entuziasm...

„Fără prea mare entuziasm. Ce ne dau se duce înzecit pe majorări de taxe, pe impozite, pe gaze. Eu am o pensie de 430 de lei şi dacă se măreşte cu 4 la sută, asta înseamnă un plus de vreo 17 lei pe lună. Aceşti bănuiţi îmi asigură pâinea pe o lună, dar scumpirile la căldură, la energie, la gaze depăşesc cu mult cei 17 lei. Ce iau pe mere, dau pe pere. Nu mai iau în calcul medicamentele. Practic, nu rămân cu nimic din pensie şi întotdeauna sunt nevoită să mă împrumut sau să aştept luna următoare”, spune Steluţa Grigoriu. (foto1)

"Nu e mare lucru"

„Eu am acum o pensie de 843 de lei pe lună. Cu noile măriri, vor fi în plus vreo 33-34 de lei. O să-mi ia CASS-ul de 5,5 la sută că am puţin peste 740 de lei. Mărirea nu înseamnă mare lucru... Pensia trebuie făcută în concordanţă cu scumpirile pe care le-au scăpat de sub control guvernanţii noştri”, ne spune Antoneta Roznovăţ. (foto 2)

"Nu ştiu cum o să împart 25 de lei..."

„După 34 de ani de lucru am o pensie de 620 de lei. La o socoteală simplă reiese o mărire de până în 25 de lei. Ce o să fac, cum o să-i împart, nu ştiu? Venitul din pensie este nesemnificativ, faţă de scumpirile la lumină electrică, la căldură”, se plânge Stela Iorga. (foto 3)

Din 689 de lei, de 300 de lei medicamente

„Eu primesc 689 lei acum. Cu 4 la sută ies cred 27 de lei în plus. Mărirea e nesemnificativă şi, în condiţiile în care dau lunar cel puţin 300 de lei pe medicamentele compensate, socotiţi dumneavoastră cât de tare îmi creşte nivelul de trai”, ne-a zis Ionica Chivu.

Citit 1755 ori Ultima modificare Luni, 04 Februarie 2013 20:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.