Terapie pentru femei: Teama de ginecolog, între tabu şi riscul de a-ţi pierde viaţa

Terapie pentru femei: Teama de ginecolog, între tabu şi riscul de a-ţi pierde viaţa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

N-am să vă îndemn călduros, aşa cum v-aţi aştepta, ca în cele ce urmează, să vă fac o frumoasă pledoarie pentru a merge la ginecolog şi despre cât de bine este acolo... Dimpotrivă, voi utiliza psihologia inversă. Vă voi spune să nu mergeţi la ginecolog pentru că oricum sunt puţini, aglomeraţi, veţi pierde o groază de vreme pe la uşile lor, vă vor expedia rapid, vă vor vorbi în doi peri, vă vor face chiar şi o muştruluială zdravănă de veţi rămâne cu o ditamai trauma, vă vor răpi intimitate, uneori cu gesturi ce nu vă vor fi pe plac, veţi avea dubii asupra curăţeniei cearceafului de pe "masa de execuţie", vor asista la dezbrăcarea dumneavoastră pe puţin trei-patru persoane din cabinet, eventual împreună cu încă 100 de pacienţi care aşteaptă pe hol cu ochii aţintiţi la deschiderea uşii şi vă veţi topi de ruşine. În plus, la plecare, veţi constata o adâncime considerabilă a buzunarelor ginecologului şi, cine ştie, poate că în final vă veţi alege şi cu un diagnostic greşit, că tot umblă malpraxisul pe toate drumurile.

Aşadar, să nu care cumva să îndrăzniţi să vă duceţi la ginecolog sau să vă faceţi măcar o dată pe an analiza secreţiei vaginale pentru a depista posibilele infecţii, examinarea sânilor, ecografie intravaginală (depistează chisturi, fibrom uterin, tumori) sau, dacă se impune, o colposcopie care permite inspectarea mai detaliată a colului uterin! Staţi mai bine frumos acasă şi nu mergeţi nici măcar la un control de rutină anual, chiar dacă vă mai supără trecător, aşa, câte un ovar sau două.

Marea surpriză însă va veni în viaţa dumneavoastră atunci când forţată de împrejurări, veţi fi diagnosticată cu o boală gravă care ar fi putut fi tratată dacă aţi fi făcut la timp un control ginecologic de rutină. Cum v-aţi simţi atunci? Oare aşa zisul “coşmar” din cabinetul ginecologic este chiar un preţ atât de mare de plătit pentru a vă păstra viaţa?

Nu vă convine un ginecolog din varii motive, căutaţi-vă un altul. Nu vă puteţi învinge teama de a vă prezenta la un examen ginecologic, mergeţi însoţite de persoane care vă iubesc sincer şi vă oferă suportul de care aveţi atâta nevoie în acele momente delicate: mama, o prietenă sau iubitul.

Să nu care cumva, dragele mele, să vă daţi singura viaţă pe care o aveţi pentru că nu vreţi să pierdeţi măcar o dată pe an 15 minute cu un banal examen ginecologic!

   

www.gabrielaiordachita.blogspot.com

Citit 3698 ori Ultima modificare Duminică, 17 Februarie 2013 15:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.