Programul after-school, un vis frumos pentru Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce a pornit la drum cu o serie de idei care ar putea fi încadrate în categoria science-fiction, Ecaterina Andronescu începe încet-încet să revină cu picioarele pe pământ.

Una dintre ideile care au stârnit hohote de râs sau măcar zâmbete pe sub mustaţă este înfiinţarea programului after-school pentru toţi elevii. Cum învăţământul din România este unul dintre puţinele din lume unde se practică educaţia în trei schimburi, din cauza lipsei de spaţiu, numai cineva naiv sau cu totul rupt de realitate putea să gândească faptul că implementarea unui asemenea program poate fi viabilă.

Andronescu revine asupra declaraţiilor, susţinând că programul after-school va fi introdus numai în unităţile în care este spaţiu, restul elevilor urmând să primească în continuare lapte şi corn.

Conform spuselor inspectoarei general-adjuncte Laura Marin, există numai câteva şcoli în mediul rural în care se învaţă într-o singură tură.  Dar nici în acestea nu se poate face aşa ceva chiar din toamnă:

„În primul rând nu este uşor să deschizi o sală de mese în incinta unei şcoli. Trebuie nişte investiţii, trebuie angajaţi oameni, ceea ce nu se poate în condiţii de criză, mai ales că schema de personal în sectorul bugetar este blocată.

Programul este bun, dar nu se poate aplica peste noapte. Nu cred că în Galaţi va fi introdus din toamnă”, spune inspectoarea general-adjunctă, Laura Marin.

De aceeaşi părere s-a arătat şi inspectorul general Vasile Ciuchină: „Abia aşteaptă cei de la Direcţia Sanitară să încaseze nişte amenzi că nu sunt îndeplinite toate condiţiile. E nevoie de timp”.

Citit 879 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.