Elevii gălăţeni, mai chiulangii şi mai indisciplinaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conform statisticilor prezentate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, elevii gălăţeni sunt mai indisciplinaţi comparativ cu anul trecut. Procentul exmatriculaţilor şi al eliminaţilor din cauza absenţelor sau ale abaterilor de la regulamentul şcolar a crescut simţitor la toate nivelurile de studiu, în unele cazuri chiar dublându-se.

Dacă în anul şcolar 2007-2008, doar 1,38 la sută dintre elevii de liceu au fost exmatriculaţi sau eliminaţi, în primul semestru al acestui an şcolar procentul a ajuns la 2,25 la sută.

Totodată, numărul notelor sub 7.00 la purtare este în creştere, peste 2.700 de elevi fiind sancţionaţi pentru absenţe şi acte de indisciplină. 

Cele mai multe astfel de cazuri se înregistrează la şcolile de arte şi meserii, unde 17,54 la sută dintre elevi au notele la purtare sub 7.00.  La liceu,  5 la sută dintre elevi au fost astfel sancţionaţi,  iar la anul de completare 6,22 la sută.

„După cum arată situaţia, în medie, în fiecare clasă de liceu şi SAM există măcar câte o notă sub 7.00 la purtare. Trebuie făcut ceva, pentru că numărul absenţelor şi al actelor de indisciplină creşte de la an la an, în mod simţitor”, a precizat inspectorul general Vasile Ciuchină.

Citit 821 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.