Curcan cu efect întârziat

Curcan cu efect întârziat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În sfârşit s-au prins şi proştii ăştia de străini că au fost infestaţi. Ce fundamentalişti strecuraţi printre studenţii de la cursurile de pilotaj ale americanilor, ce spioance strecurate în paturi de miniştri englezi desfrânaţi sau gaze naturale livrate cu ameţeli kaghebiste vesticilor? Curcanul românesc, bine prăjit în toate alifiile din dosarele de cadre, a făcut prăpăd.

Sistemul Rapid de Alertă european iar a depistat mâncare toxică din România. S-a descoperit piept bombat şi înstelat pe umeri, de curcan provenind din România, care ar fi infestat cu reziduuri de medicamente necompensate, salarii tăiate şi pensii impozitate. Acesta s-a vândut în Germania, sub formă de gogoşi şi minciuni, provocând boli grave de demagogie, corupţie şi abuz politic.

Pe de altă parte, Parlamentul European a respins din zbor proiectul de buget convenit cu uşile închise, într-un coteţ retrâns de şefi de stat şi de guvern între care cancelarul Germaniei cotcodăcea suprem.

Decolteul distins şi mărgelele de curcan

Cred că doamna Merkel, cu aerul ei distins, de cercetător doctor în chimie cuantică, nu va reuşi să cuantifice niciodată exact cât capital de credibilitate a pierdut afişându-se cu înfoiatul nostru gargaragiu, cu ochi albaştri şi-atât de roşu-n guşă pe căt de negru în cerul gurii. Iar din postura ei reţinută, de fostă membră a Tineretului Liber German (UTC-ul RDG-ist)), care nu-şi mai aminteşte dacă era secretară cu propaganda sau cultura, Angela va avea mereu reţineri în a mai întinde vreo aripă de ajutor păsării de noapte cu chef, că cine ştie ce ghinioane i-o mai aduce.

Fiecare pasăre pre limba ei piere şi probabil că frau Merkel regretă acum că, dintre cele două materii la care s-a evidenţiat preuniversitar, rusa şi matematica, a mizat pe prima, privind mult la est şi greşind aritmetica sprijinului de la vest şi rest.

Altminteri, pentru curcanul nostru naţional, gargara infestării e în toi. Se pricepe la toate, justiţie, constituţie, economie, fiscalitate, sănătate. Da, şi la sănătate! A lui însuşi, evident. La câte medicamente au băgat "serviciili" specializate în carnea lui, şi dacă se va perpeli până va exploda în cuptorul constituţional, nu vom scăpa aşa uşor de reziduurile din diverse aripi portocalii, pulpe pe tocuri cocoţate şi guşi ca de pelican, cu dosare încarcate.  

Curcanul pleşuv

Citit 15678 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Martie 2013 21:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.