Studenţii gălăţeni au mărşaluit în semn de solidaritate cu eleva de la Covasna
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Studenţii gălăţeni au mărşaluit în semn de solidaritate cu eleva de la Covasna
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un grup de studenţi din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi a organizat un marş de protest în semn de solidaritate cu Sabina Elena, eleva din Covasna care a fost jignită de colegi şi apostrofată de profesori pentru că a purtat la şcoală o bentiţă cu tricolorul. Cu tricolorul legat de braţ sau purtat pe frunte, studenţii au mărşăluit din campus până la Prefectură, unde au depus şi o scrisoare deschisă. „Suntem alături de Sabina, ca toţi românii. Noi respectăm minorităţile şi avem pretenţia să fim respectaţi la rândul nostru. Condamnăm acţiunile discriminatorii şi anticonstituţionale care s-au practicat împotriva Sabinei Elena”, a declarat Ionuţ Dumitraşcu, preşedintele Ligii Studenţilor din Galaţi. În ciuda frigului de afară şi a ploii, studenţii gălăţeni au mărşăluit liniştit pe străzile oraşului, fluturând drapelul. „Vremea nu ţine cu noi, dar sperăm ca acţiunea noastră să fie un exemplu pentru toţi românii”, ne-a spus una dintre studente. Astfel de acţiuni au fost organizate ieri în mai multe centre universitare din ţară.

Citit 976 ori Ultima modificare Vineri, 22 Martie 2013 17:49

3 comentarii

 • postat de IonV
  Duminică, 24 Martie 2013 18:42
  In tineretul studios e singura speranta a acestei tari ! Bravo copii !
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Duminică, 24 Martie 2013 11:47
  RESPECT SABINA PILDA PENTRU POLITICIENI CARE DE ANI DE ZILE AU PUS NEMERNICII ORIGINARI DE PRIN PAIURILE ASIEI LA GUVERNARE!TOATE ASTEA NUMAI CA SA LE FIE GUVERNELE MAJORITARE!CAM SCUMP TELUL LOR!PLATESC OAMENI GEN SABINA.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Pui de lei
  Duminică, 24 Martie 2013 10:52
  Ce frumos, sa porti Tricolorul ca o "sabina" ! Mugurul patriotismului renascut prin gestul nevinovat al unei fetite.Acordam dar si pretindem RESPECT!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.