„Viaţa pe îndelete” - Expediţie gălăţeană cu rulota prin Europa

„Viaţa pe îndelete” - Expediţie gălăţeană cu rulota prin Europa
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Susţinută de Discovery România, familia Ionescu a plecat deja în călătoria care va dura un an de zile


Într-o lume care mâncă fast-food şi trăişte contracronometru, familia Ionescu a ales să trăiască "Viaţa pe îndelete". Vreme de un an, Nicoleta - creatoare de vestimentaţie pentru copii, Bogdan - designer de interior şi scenograf, şi cei trei copii ai lor, Lilu (5 ani), Tesa (3 ani) şi Bebe (7 luni), vor străbate 18 ţări, 23.000 de kilometri, cu o rulotă şi o maşină (cu număr de Galaţi!). Cei cinci temerari, porniţi de sâmbătă în "Viaţa pe îndelete", au poposit deja în Braşov, Făgăraş şi Sibiu şi acum sunt la Timişoara… ori pe-aproape. Rulota le oferă tot confortul unui cămin, cu baie şi bucătărie, iar ei vor merge cel mult 300 de kilometri pe zi, dacă vor merge, pentru că vor fi locuri în care vor zăbovi. După cum ne-a mărturisit Bogdan Ionescu, tocmai din această cursă contracronometru în care s-a transformat viaţa s-a născut şi ideea proiectului lor. „Petrecem din ce în ce mai puţin timp alături de copii, ne bucurăm din ce în ce mai puţin de viaţă, de lucrurile cu adevărat valoroase, normale, uităm de tradiţii, uităm până şi ce suntem încercând să copiem «modele» de import. Suntem prinşi într-un sistem menit să uniformizeze, nu să dea frâu liber imaginaţiei, creativităţii, iar la acest aspect pe noi ne-a pierdut... norocul nostru. Viaţa pe îndelete înseamnă a nu da uitării toate aceste aspecte, a trăi şi mânca sănătos, a fi cât mai mult alături de copii, oferindu-le experienţe adevărate şi personalizate, nu de consum, a reveni la valori universal valabile, nu de context”.

„Nu plecăm într-o vacanţă!”

N-am rezistat să nu-i întrebăm cât este bugetul acestei călătorii. „Noi nu plecăm într-o vacanţă, noi vrem să trăim o alternativă la viaţa contracronometru de care vorbeam la început, cu toate aspectele ei. Plecăm cu ceva bănuţi strânşi pentru vreo 5-6 luni. În acest timp, căutăm şi dezvoltăm oportunităţi şi idei de afaceri. Avem deja câteva direcţii, hăinuţele Nicoletei, aplicaţiile educative dezvoltate de mine şi magazinul on-line aflat mai la început de drum. Nu vom neglija nici educaţia celor mici, dar făcută creativ, degajat şi vocaţional, nu «cu de-a sila». Una peste alta, vom munci ca să ne susţinem în acest an, nu va fi o simplă vacanţă”, ne-a răspuns capul familiei.

Mai multe amănunte despre „Viaţa pe îndelete” şi cei cinci protagonişti ai ei veţi putea citi în pagina de Familie de sâmbătă!

Citit 5076 ori Ultima modificare Luni, 25 Martie 2013 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.