Tabără pentru pictori, la Pupezeni

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În această primăvară, prin grija primarului Marian Toniţă, satul Pupezeni, din comuna Bălăşeşti, va ieşi în evidenţă, cel puţin la nivelul Moldovei, prin organizarea unei mini-tabere de creaţie, pentru pictori din Iaşi, Bârlad şi Galaţi. Ediţia cu numărul 1.

Timp de o săptămână, mai mulţi artişti plastici, în calitate de invitaţi ai Primăriei Bălăşeşti, vor fi încartiruiţi la Pupezeni. Vor picta ce vor dori ei! De masă şi cazare se va îngriji primarul Toniţă.

În preajmă, păduri, aer curat, frumuseţe naturală. În sat, oameni care merită să fie cunoscuţi şi „imortalizaţi” pe pânză şi carton.

Acţiunea, cu totul deosebită, este susţinută de Fundaţia Culturală Dr. Constantin Teodorescu”, din Bârlad. Pe timpul şederii la Pupezeni, artiştilor li se va da posibilitatea să viziteze Mănăstirea Adam şi fosta vilă de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu, din pădurea învecinată.

La închiderea taberei, fiecare invitat va dona Primăriei câte o lucrare, pentru a fi expusă în clădirea renovată a acestei instituţii.

Citit 920 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.